avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-truda de zece ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-truda de zece ani

Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani bunicul meu a decedat si in urma lui nu sa deschis nici o succesiune{mentionez ca in urma lui au ramas 4 copii si sotia supravietuitoare}La acordul copiilor urmasi tatal meu a fost ales sa o ingrijeasca pe bunica mea{sotia supravietiutoare} cu conditia ca dupa moartea ei sa beneficieze da casa si terenuri ,neintocmind insa nici un act in acest sens.toul a fost de comun acord.Acum 4 luni insa a decedat si tatal meu.Dupa moartea lui unul dintre frati vrea sa deschida succesiunea bunicului meu si casa si terenurile sa le treaca pe numele lui iar noua sa nu ne dea nimic desi am ingrijit de bunica zece ani#-o Intrebarea este daca poate sa faca unchiul meu sucesiunea dupa bunicul meu pana in momentul in care nu o facem noi(eu si mama)pentru tata?chiar nu mai avem nici un drept daca tatal meu a murit fara sa incheie cu fratii lui nici un act? avem dreptul mama mea sau eu sa semnam ceva act pentru unchiul meu pana nu se rezolva succesiunea tatalui meu?.va rog din suflet sa ma ajutati. va multumesc aticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 17:14, 14 Martie 2009
Draga Mariadin pacate unchiul tau poate cere iesirea din indiviziune si poate solicita sa se atribuie voua, adica tie si mamei tale, cota legala a tatalui tau. In ceea ce priveste mostenirea de pe tatal tau, este o iesire din indiviziune ce va priveste pe tine si mama ta. Din pacate daca tatal nu a facut nici un act cu bunica, nu aveti ce face.

imi puteti explica mai clar ce inseamna iesirea din indiviziune?
Eu cred ca ar trebui sa consultati verbal unn avocat.
Exista probleme care va creaza mari probleme si nu se pot dezbate pe forum.
De principiu, se pare ca nu aveti nicio sansa, dar poate ca daca aveti noroc exista sanse.

avocat Claudiu Lascoschi
Un acord între succesibili privitor la averea bunicii, încheiat înainte de decesul acesteia, este lovit de nulitate absolută, fiind un pact asupra unei succesiuni viitoare. Acea înţelegere ar putea fi valabilă doar în ceea ce priveşte dobîndirea de către tatăl dumneavoastră a cotelor părţi moştenite de fraţi în urma decesului bunicului, dacă puteţi dovedi existenţa unei astfel de înţelegeri.

Fratele tatălui dumneavoastră nu poate cere atribuirea întregii mase succesorale decît pe calea partajului, urmînd să vă despăgubească pentru contravaloarea cotelor părţi cuvenite tatălui dumneavoastră (respectiv moştenitorilor lui, în urma decesului) dacă în procesul de partaj (ieşirea din indiviziune) instanţa îi va atribui acele bunuri.
Daca bunicul dvs a murit acum 10 ani succesiunea acestuia s-a deschis la data decesului sau. Faptul ca nu a fost dezbatuta este altceva. A fost acceptata de catre sotia sa (bunica dvs) care inteleg ca traieste deoarece nu ne-ati aratat ca ar fi murit si ea ci doar ca ar fi fost ingrijita de tatal dvs care ar fi decedat recent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)