in declaratie a scris ca a semnalizat si a virat .dar daca a facut o oricum nu sa asigurat si in plus a facut toate aceste manevre cind eram paralel cu el . cei de la asigurare mi au dat verbal explicatii . mi au aratat un mail de la of juridic in care se facea referire la art.118 si era un citat despre schimbarea directiei de mers si obligatia de a se asigura . le am spus ca eu m am asigurat si celalat nu semnaliza nimic dar degeaba . :))))) cit despre raspuns art 118 este un articol in care se explica cum se contesta un proces verbal . va multumesc mult pentru raspuns si sper sa ma ajutati in a mi clarifica pozitia cu ei . va multumesc anticipat .
in constatarea amiabila celalalt conducator a bifat casutele " virind la stinga" eu am bifat "depasind " . cit despre schema imaginati va un drum cu doua benzi de circulatie eu depaseam 2 autovehicule cind eram in dreptul celui de al doilea sa produs impactul . mentionez ca pe sectiunea de drum respectiva nu aveam nici un semn care sa mi interzica depasirea sau linie continua . despre puncte de impact : impactul initial a fost dreapta fata la mine incepind cu aripa dreapta zona de impact sa prelungit pina in spate dreapta ( practic dauna este toata partea dreapta ) iar la el doar coltul stinga fata este lovit ( far: aripa janta }
buna , am o problema cu o companie de asigurari care imi comunica verbal ca dosarul de dauna va fi solutionat cu culpa comuna .
in putine cuvinte eram in depasirea unui alt autovehicul paralel cu acesta cind a virat brusc stinga si mi a acrosat toata partea dreapta .
am cerut copie de pe dosarul de dauna si rezolutia acestuia in scris .( a fost depusa constatarea amiabila )
intrebarea mea este : ma pot adresa unui agent de circulatie de la constatari pt a stabili vinovatia conform legii rutiere si nu dupa normele asigurarilor ???