avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constatare amiabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constatare amiabila

buna , am o problema cu o companie de asigurari care imi comunica verbal ca dosarul de dauna va fi solutionat cu culpa comuna .
in putine cuvinte eram in depasirea unui alt autovehicul paralel cu acesta cind a virat brusc stinga si mi a acrosat toata partea dreapta .
am cerut copie de pe dosarul de dauna si rezolutia acestuia in scris .( a fost depusa constatarea amiabila )
intrebarea mea este : ma pot adresa unui agent de circulatie de la constatari pt a stabili vinovatia conform legii rutiere si nu dupa normele asigurarilor ???
Cel mai recent răspuns: dgr_cristi , utilizator 17:56, 18 August 2010
Nu exista normele politiei si normele asigurarilor in materie de circulatie..Daca ati intocmit un costat amiabil nu mai puteti merge la politie. Cereti insa asiguratorului sa va motiveze decizia lui. Pt a fi culpa comuna trebuie ca ambii conducatori sa fi incalcat cate o interdictie relativa. Nu pot sa dau un verdict pt. ca nu cunosc detalii despre accident si nici schema accidentului si punctele de impact pe care le-ati facut pe schema din formularul de costat amiabil.nu o cunosc. In cazul dv. poate fi vorba de nesemnalizarea schimbarii directiei de mars de catre ambii conducatori.
in constatarea amiabila celalalt conducator a bifat casutele " virind la stinga" eu am bifat "depasind " . cit despre schema imaginati va un drum cu doua benzi de circulatie eu depaseam 2 autovehicule cind eram in dreptul celui de al doilea sa produs impactul . mentionez ca pe sectiunea de drum respectiva nu aveam nici un semn care sa mi interzica depasirea sau linie continua . despre puncte de impact : impactul initial a fost dreapta fata la mine incepind cu aripa dreapta zona de impact sa prelungit pina in spate dreapta ( practic dauna este toata partea dreapta ) iar la el doar coltul stinga fata este lovit ( far: aripa janta }
in declaratie a scris ca a semnalizat si a virat .dar daca a facut o oricum nu sa asigurat si in plus a facut toate aceste manevre cind eram paralel cu el . cei de la asigurare mi au dat verbal explicatii . mi au aratat un mail de la of juridic in care se facea referire la art.118 si era un citat despre schimbarea directiei de mers si obligatia de a se asigura . le am spus ca eu m am asigurat si celalat nu semnaliza nimic dar degeaba . :))))) cit despre raspuns art 118 este un articol in care se explica cum se contesta un proces verbal . va multumesc mult pentru raspuns si sper sa ma ajutati in a mi clarifica pozitia cu ei . va multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)
Accident in timpul virajului la stinga Adrian03021982 Adrian03021982 Ma aflam pe un drum cu prioritate in localitate am semnalizat cu 50 m înainte si m-am asigurat pentru a face stânga pe o stradă. Nu am văzut că din spate ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal -culpa comuna lumidrula lumidrula Buna ziua Acum citeva zile am fost implicata intr-un accident de circulatie, in care verdictil a fost culpa comuna. Mai exact , eu eram angajata in depasirea ... (vezi toată discuția)