Eu sunt proprietar pe teren. Vreau sa vand apartamentele
Intrebarea este: pot intabula fiecare apartament separat pe numele cumparatorului, atunci cand fac actul de vanzare-cumparare? Sau trebuie sa intabulez intai toata cladirea pe numele meu si apoi sa fac apartamentare ?
Sa zicem ca am construit, impreuna cu un partener, un imobil in regie proprie. Imobilul are patru apartamente. Suntem in momentul intabularii.
Intrebarea este: putem intabula direct fiecare apartament, astfel incat sa se faca simultam si apartamentarea, sau trebuie intabulat imobilul in intregimea sa si apoi facuta separat apartamentarea ?
Multumesc anticipat oricui imi va raspunde.
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele chestiuni:
ART. 46
(1) Veniturile asociaţiilor sau federaţiilor provin din:
a) cotizaţiile membrilor;
b) dobânzile şi dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile, în condiţii legale;
c) dividendele societăţilor comerciale înfiinţate de asociaţii sau de federaţii;
d) venituri realizate din activităţi economice directe;
e) donaţii, sponsorizări sau legate;
f) resurse obţinute de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale;
g) alte venituri prevăzute de lege.
1. Ce inseamna venituri realizate din activităţi economice directe? Dar alte venituri prevăzute de lege?
2. Daca o asociatie infiinteaza o SC, care sunt raporturile dintre noii membri ai asociatiei (deci cei care intra ulterior infiintarii SC) si SC? Care este participarea lor la beneficii? In ce scop infiinteaza o asociatie un SRL, daca este o org non-profit? Ce se intampla cu profitul obtinut de SRL?