avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate hgjghgj

Activitate hgjghgj

Răspuns la discuția scutiri de penalitati
multumesc pt comment,aveti dreptate,dar...
sa le luam pe rand:
"aceasta lege incurajeaza proprietarii sa nu-si plateasca intretinerea stiind ca nu se mai aplica penalizari 12 luni"-spuneti dvs....nu cred ca locatarii platesc intretinerea de frica penalitatilor...exista buni platnici,majoritari...mai este o categorie care nu poate plati pt ca penalizarile sunt "cat casa"...pt acestia legea e buna...
2.sa ma autopropun eu in comitet?....nu stiu dk sunteti de acord cu mine dar e un haos la asociatii datorita lipsei controalelor riguroase,sunt,dk vreti "gasti de bloc".Puteti sa ma contraziceti oricat,sa imi citati legea,fiti linistit,o cunosc pe dinafara dar stiu ce spun....nu pot sparge singura nici una din aceste gasti..
3.foarte corect spuneti dvs ca cei care conduc asoc sunt obligati sa cheltuiasca veniturile.....asa e,la incheierea exercitiului financiar,fondurile ce constituie venituri trebuie materializate in felurite reparatii....eu consider ca acesta este rolul bugetului de venituri si cheltuieli de la inceputul anului..."stimati locatari,anul acesta veti plati lunar atata fond rep pt ca,iata,avem de facut reparatia subsolului,de ex"....dar,la sfarsitul anului,iata,banii s-au materializat in reparatia cutare....ca si veniturile din chirii,penalitati,etc.... daca dvs spuneti ca aceste lucruri se intampla la asociatii,lasa-ti-ma sa nu va cred....cred ca dvs sunteti,probabil,un caz izolat unde totul merge ok
4.nu am reprosat cuiva de pe forum faptul ca admin nostru e analfabet... sunt rautacioasa eu,poate,dar,va rog sa ma credeti,cunosc exemple si stiu ce spun. Poate ca nici nu e vina lor ca sunt cum sunt...indolenta locatarilor este o cauza iar alta e lipsa controalelor serioase...primariile pot face si din oficiu controale
este fffff corecta postarea dvs....e clar ca e vb de achitarea integral a cotelor din lista afisata,bineinteles,in conditiile legii,cu demonstrarea venitului,etc..nu inteleg,insa,nemultumirea unor asoc de propr apropo de aceasta lege.... probabil nu convine anumitor administratori sa nu incaseze penalitatile calculate de ei,dupa algoritmuri nebunesti.....si apoi eu nu cred ca voi vedea vreodata,la avizierul blocului,o situatie corecta semestriala venituri/incasari.... primariilor de sector le place sa spuna ca au doar rol consultativ...de fapt sunt prevazute amenzi in 230/2007 pt diverse incalcari ale legii.....
Apropo,eu stiu ca diferenta intre venituri si incasari inseamna profit sau pierdere.In situatia in care,la sf de an,asoc are profit(venituri mai mari decat chelt)ea va trebui sa plateasca impozit,nu?...Spun asta pt ca se practica asa ceva:vezi,doamne,am incasat fonduri reparatii,penaliz,nu le-am cheltuit pe toate ca nu am avut pe ce si restul e in contul blocului....anul viitor uita de acest sold si se cer alte fonduri iar de soldul anterior nu se mai stie nimic..... sa faca bine legiuitorii sa clarifice si aceasta problema.... cenzorii de bloc sunt..vai,mama lor,primariile nu fac nimic,locatarii sunt indolenti,la blocuri s-au format gasti in jurul unor admin si presedinti analfabeti,pe vremuri saraci lipiti dar acum de un lux.....ma rog,nu rezolvam noi problema lor...multumesc pt comment
problema mea e ca sunt contrariata:pe forum,unii interpreteaza ca s-ar radia penalitatile NUMAI pt cote incepand cu iul 2010,ori e vb de achitarea INTEGRAL a cotelor
"Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie" pot beneficia si retroactiv de scutiri de la plata penalitatilor pt ca nu e vorba in lege de plata cotelor LUNARE ci de plata INTEGRAL a cotelor