avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutiri de penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutiri de penalitati

"Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie" pot beneficia si retroactiv de scutiri de la plata penalitatilor pt ca nu e vorba in lege de plata cotelor LUNARE ci de plata INTEGRAL a cotelor
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:42, 20 August 2010
Si care e problema Dv?
problema mea e ca sunt contrariata:pe forum,unii interpreteaza ca s-ar radia penalitatile NUMAI pt cote incepand cu iul 2010,ori e vb de achitarea INTEGRAL a cotelor
Atunci cand se spune "ploua!" te poti astepta sa auzi tot felul de comentarii pe tema ploii.
Asa e si cu aceasta lege! Fiecare isi da cu parere atata timp cat nu se specifica clar despre ce fel de restante este vorba. Cuiva i se pare normal ca exprimarea se refera la restantele indiferent cand au fost facute, altii, in lipsa precizarilor, daca legea are o perioada limitata de exercitiu, si restantele sunt cele din acest exercitiu.
Aici pe forum mai vedeti si pareri similare cu ale Dv., dar sa vedeti ce jale o sa fie in asociatii unde nu se va interpreta cvasigeneral decat intr-un singur mod......

Concret pe listele de plata afisate lunar fiecare proprietar figureaza cu cotele din luna anterioara. Unii figureaza, pe langa acestea, cu restante acumulate in lunile sau anii din urma si penalizarile aferente acestor restante.
Daca proprietarul vrea sa scape de penalizari ar trebui sa mearga la asociatie, sa achite tot ce este afisat, mai putin acele penalizari. Aducand dovada veniturilor mici (sub 1000 lei/luna pe membru de familie) pentru toata perioada de cand figureaza cu restante si implicit penalizari, la cererea proprietarului comitetul executiv poate decide anularea, scoaterea din evidenta a penalizarilor. Acestea pot fi anulate in totalitate sau numai pentru lunile cand proprietarul a avut venituri mici, nu si pentru lunile cand a avut venituri mai mari de 1000 lei/membru.
Anularea se poate face imediat, daca asociatia nu are de platit penalizari catre furnizori. Daca furnizorii au facturat penalizari, asociatia va face demersuri ca acestia oentru anularea penalizarilor aferente proprietarului respectiv. Dupa anularea penalizarilor asociatiei de catre furnizori si asociatia va anula penalizarile proprietarului fost restantier.
Aceste demersuri se fac de acum incolo (de la aparitia legii), in orice luna, atunci cand proprietarul se hotaraste si are banii sa achite. Daca nu achita in 12 luni, penalizarile nu se mai anuleaza si raman in evidenta ca si pana la aparitia legii, urmand a fi suportate de restantier si recuperate de asociatie conform legii 230/2007.
este fffff corecta postarea dvs....e clar ca e vb de achitarea integral a cotelor din lista afisata,bineinteles,in conditiile legii,cu demonstrarea venitului,etc..nu inteleg,insa,nemultumirea unor asoc de propr apropo de aceasta lege.... probabil nu convine anumitor administratori sa nu incaseze penalitatile calculate de ei,dupa algoritmuri nebunesti.....si apoi eu nu cred ca voi vedea vreodata,la avizierul blocului,o situatie corecta semestriala venituri/incasari.... primariilor de sector le place sa spuna ca au doar rol consultativ...de fapt sunt prevazute amenzi in 230/2007 pt diverse incalcari ale legii.....
Apropo,eu stiu ca diferenta intre venituri si incasari inseamna profit sau pierdere.In situatia in care,la sf de an,asoc are profit(venituri mai mari decat chelt)ea va trebui sa plateasca impozit,nu?...Spun asta pt ca se practica asa ceva:vezi,doamne,am incasat fonduri reparatii,penaliz,nu le-am cheltuit pe toate ca nu am avut pe ce si restul e in contul blocului....anul viitor uita de acest sold si se cer alte fonduri iar de soldul anterior nu se mai stie nimic..... sa faca bine legiuitorii sa clarifice si aceasta problema.... cenzorii de bloc sunt..vai,mama lor,primariile nu fac nimic,locatarii sunt indolenti,la blocuri s-au format gasti in jurul unor admin si presedinti analfabeti,pe vremuri saraci lipiti dar acum de un lux.....ma rog,nu rezolvam noi problema lor...multumesc pt comment

Alte discuții în legătură

Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 175/2010 privind sutirea de penalitati catalina60 catalina60 potrivit legii am dorit sa achit toata datoria la administratia de locatari si sa beneficiez de scutirea de penalitati .dar mi s-a spus ca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)