Art 46 din L nr 230/2007 Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar,conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari,in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori,cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari,inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari
Art 49 din L nr 230/2007 Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta ,afisata pe lista de plata
Art 24(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Este legal ca fondul meu de rulment sa fie folosit de catre administratie pt plata cheltuielilor celor cu restante? Daca da, asta nu se considera a fi un imprumut din partea mea catre restantieri? Si atunci penalitatile lor nu imi revin mie ca bun platnic?
~ final discuție ~