avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate ancaangelescu2001

Activitate ancaangelescu2001

Discuție reprezentare
Buna ziua dragi forumisti,
am o scurta intrebare.
In conditiile in care sunt angajat la o societate comerciala si intentez actiune in instanta - chemare in judecata- imi trebuie procura legalizata la notariat pentru aceasta actiune?
sau doar imputernicire data de catre administrator?
Discuție tert
Buna ziua
am o mica intrebare?
Ce inseamna TERT in sensul legii 31/90 a societatilor comerciale?
tert poate fi orice persoana din afara societatii dar poate fi si un salariat al societatii fata de AGA?
Răspuns la discuția DIVIDENDE
Legea nr. 31/1990 republicata - Art. 67. - (1) Cota-parte din beneficiu ce se va plăti fiecărui asociat constituie dividend.
(2) Dividendele se vor plăti asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, dacă prin actul constitutiv nu s-a prevăzut altfel.
(3) Nu se vor putea distribui dividende decât din beneficiile reale.
(4) Dividendele plătite contrar dispoziţiilor de mai sus se vor restitui.
(5) Dreptul la acţiunea de restituire a dividendelor se prescrie în termen de 3 ani de la data distribuirii lor.
(6) Dividendele care se cuvin după data transmiterii acţiunilor aparţin cesionarului, în afară de cazul în care părţile au convenit altfel.
LEGEA 31/90 republicata - Art. 14. - (1) O persoană fizică sau o persoană juridică; nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.
(2) O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.
Răspuns la discuția rog urgent!!!
uite-te pe site www.mfinante.ro si acolo gasesti despre contribuabili cate ceva, inclusiv programul cu OP care are toate codurile noi IBAN
Răspuns la discuția contract de munca - clauze
Multumesc pentru raspuns
pot sa te mai intreb ceva? pe toata perioada de crestere a copilului de pana la 2 ani sau 3 ani sau 7 ani?
Răspuns la discuția contract de munca - clauze
Multumesc pentru raspuns
pot sa te mai intreb ceva? pe toata perioada de crestere a copilului de pana la 2 ani sau 3 ani sau 7 ani?
Buna ziua forumistilor,
sunt noua si sper sa colaboram
Am o problema.... In contractul de munca "X "are 22 zile de concediu, fara a se specifica dreptul de a avea si alte zile in afara celor legale, firesc.
In conditiile in care "X", a nascut si dupa efectuarea concediului de maternitate - 126 zile lucratoare, cf Lg 19/2000, renunta la concediul pentru cresterea copilului si vine la serviciu solicita reducerea programului de lucru cu 2 ore, pentru ca asa este stipulat in Contractul colectiv de munca la nivel national.
Este obligatoriu sa ii reducem programul de lucru iar toate celelalte drepturi salariale sa-i ramana intacte?