avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca - clauze
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca - clauze

Buna ziua forumistilor,
sunt noua si sper sa colaboram
Am o problema.... In contractul de munca "X "are 22 zile de concediu, fara a se specifica dreptul de a avea si alte zile in afara celor legale, firesc.
In conditiile in care "X", a nascut si dupa efectuarea concediului de maternitate - 126 zile lucratoare, cf Lg 19/2000, renunta la concediul pentru cresterea copilului si vine la serviciu solicita reducerea programului de lucru cu 2 ore, pentru ca asa este stipulat in Contractul colectiv de munca la nivel national.
Este obligatoriu sa ii reducem programul de lucru iar toate celelalte drepturi salariale sa-i ramana intacte?
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 09:15, 18 Ianuarie 2006
Da, trebuie sa-i reduceti timpul de lucru avand grija sa nu-i afectati salariul de baza si vechimea. Contractul colectiv de munca se refera strict la salariul de baza si nu la alte sporuri, prime etc.
Multumesc pentru raspuns
pot sa te mai intreb ceva? pe toata perioada de crestere a copilului de pana la 2 ani sau 3 ani sau 7 ani?
Multumesc pentru raspuns
pot sa te mai intreb ceva? pe toata perioada de crestere a copilului de pana la 2 ani sau 3 ani sau 7 ani?
Nu sunt sigura ca am inteles bine intrebarea: te referi la care tip de concediu (cresterea copilului de pana la doi ani/trei ani pentru copilul cu handicap sau ingirjirea copilului bolnav de pana la 7 ani) se aplica norma sau daca prevederea e aplicabila pe intreaga perioada a concediului?
CCM se refera la concediul pentru cresterea copilului de pana la doi ani (vezi art. 17alin.1), dreptul salariatului subzistand pentru toata aceasta perioada.

Alte discuții în legătură

Revenire din cic dombo dombo va rog sa ma lamuriti si pe mine. Copilul meu are 1 an si trei luni si sunt chemata insistent inapoi la servici. Am intrebat la asistenta sociala daca pot ... (vezi toată discuția)
Program redus la reintoarcerea din concediul de ingrijire copil Oana34 Oana34 Buna ziua, Intrucat am revenit la serviciu dupa 7 luni si as mai putea beneficia, conform legii, de indemnizatia pentru crestere copil pana la varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cristina _519 cristina _519 Buna ziua, in cazul in care o mamica revine la serviciu la implinirea varstei de un an a copilului , renuntand la 1 an din concediu legal de 2 ani de crestere ... (vezi toată discuția)