Service-ul care a facut inlocuirea a fost inchis (???). Eu nu pot avea decat suspiciuni, mi-ar trebui o modalitate de a afla de la o persoana avizata daca motorul D4EA are performante inferioare motorului D4EA-V. Lucrurile ar deveni foarte clare. Din pacate, pe filiera Hyundai (care ar fi cei mai avizati) nu cred ca obtin nimic, avand in vedere problemele majore pe care le-am intampinat cu reprezentantii Hyundai Auto Romania cu ocazia defectarii motorului. Daca ei au facut aceasta nemernicie (daca este vorba de asa ceva), vor fi ultimii care sa recunoasca.
Detin un Hyundai Tucson crdi 2.0, achizitionat in feb. 2010 de la Hyundai Auto Romania (cu factura). In august 2010, datorita unor defectiuni interne majore, mi-a fost inlocuit motorul (intr-un service Hyundai) cu unul declarat nou si de acelasi tip cu cel initial (garantie motor 7 ani). Am remarcat, in urma inregistrarii la RAR a modificarii, ca motorul nou are un cod usor diferit fata de cel anterior (D4EA fata de D4EA-V), cautarile pe internet facandu-ma sa cred ca motorul nou are o putere de cca. 113 CP, fata de cei 140 CP ai motorului initial. Nu am obtinut o opinie avizata pana acum. M-ati putea ajuta sa clarific dilema si, in cazul in care se confirma inselaciunea (pentru ca asa o consider), care ar fi drumul de urmat si ce s-ar putea obtine?