avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate shaokann

Activitate shaokann

Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
Din cate am inteles nu este nici macar fond. Se procedeaza asa....daca cineva din asociatie moare este anuntat administratorul care la urmatoarele cheltuieli de bloc pune suma de 10 lei/ap ca ajutor de inmormantare.
Sau se poate sa fie un fond de care nu stiu din care sa se plateasca ajutorul dupa care sa fie recuperat de la noi.
Oricum este foarte greu sa discuti cu administratorul sau cu presedintele pentru ca niciodata nu raspund la subiect sau motiveaza ca nu au timp. De exemplu am intrebat ce este cu panourile publicitare din scarile de bloc....cati bani se iau lunar pentru ele si unde sunt acei bani. Raspunsul a fost ca primaria i-a obligat sa le puna si ca nu se incaseaza nici un ban pentru ele.....desi afisul cu reclame se schimba lunar.
Multumesc pentru raspuns si scuze de offtopic.
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
Armenteros a scris:

shaokann a scris:

Se pare ca pana la urma va trebui sa apelez la un avocat specializat pe domeniul acesta si care sa ma lamureasca clar care hotarari sunt obligatorii si care nu si daca au drept sa puna penalizari pe acesti bani sau nu.


@shaokann
Conform legii, toate hotararile adunarii generale si ale comitetului executiv au caracter obligatoriu.
Numai ca, orice hotarare poate fi contestata in instanta, iar justitia sa se pronunte asupra legalitatii acesteia.
asa cum precizam intr-un raspuns anterior, acest fond, de inmormantare, nu are nicio legatura cu administrarea imobilelor si, prin urmare, nu are nicio justificare legala.
In plus, statul ofera deja un ajutor de inmormantare.
In logica celor de la asociatia dvs., maine-poimaine o sa va treziti cu fond privat de pensii in asociatia dvs., contributii la CASS, fond de somaj pentru toti membri asociatiei.
Lasand gluma la o parte, eu va inteleg dezamagirea raspunsurilor date de mine si colegii de pe forum pentru ca, toti, v-am trimis pe calea justitiei. Si decat sa te duci pe aceasta cale... parca preferi sa beneficiezi de ajutorul de inmormantare de la asociatia dvs.



Pana la urma nu am sa platesc....si daca pune penalizari....problema lui....sa ma dea in judecata. Platesc tot ce am consumat...adica, cheltuielile de bloc dar fara ajutorul de inmormantare....si o sa vad ce se va intampla in continuare.
Si aveti dreptate....bonuri de masa se dau la comitet, administrator si oamenii de serviciu.....maine poimaine facem fond de pensii :)

Multumesc
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
elga50 a scris:

:offtopic:
@shaokann
1. Aici in forum nu sunt doua tabere, cea a proprietarilor si cea administratorilor, ci suntem amestecati cu pareri amestecate.
2. Cine nu va impartaseste parerea intru totul nu inseamna ca va este potrivnic sau se afla intr-o anumita tabara, ci ca pur si simplu foloseste altfel cuvintele.
3. Ce sa aiba cineva cu dv. ca doara nu refuzati sa-i platiti fondul lui de inmormantari!


=D> Multumesc pentru specificare.
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
Va multumesc pentru raspuns.
Se pare ca pana la urma va trebui sa apelez la un avocat specializat pe domeniul acesta si care sa ma lamureasca clar care hotarari sunt obligatorii si care nu si daca au drept sa puna penalizari pe acesti bani sau nu.

Multumesc
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
w_v_w_v a scris:

V-a explicat dl @DRG
daca exista un proces verbal al adunarii generale in care este scris acest lucru (indiferent cati proprietari au participat la acea adunare generala reconvocata in care s-a luat aceasta decizie) si suma se trece pe lista de intretinere si primiti chitanta pentru ea, atunci veti avea restanta si penalizari.


Dv nu ati inteles si ati spus ca
Am inteles. Deci daca comitetul de conducere "dinozaurii" mai exact hotarasc ca noi trebuie sa dam 10 lei pe luna in fiecare luna in care ploua si 20 in lunile in care e soare si se face un proces verbal suntem obligati sa platim si daca suntem de acord si daca nu.


Dar nu ati inteles .Nu comitetul de conducere ci toata Adunarea.
Adica si dv sunteti pe acolo printre "dinozauri" dar daca lipsiti...

In plus daca o persoana iti zice pe forum ca nu plati domne si dv va convine sa stiti ca nu va plateste el in loc penalizarile.
Nu va convine puteti sa faceti la urmatoarea adunare o dezbatere pe baza acestei hotarari.
Cu cat ea o sa existe mai mult timp cu atat o sa va fie mai greu de inlaturat.
La adunare or sa zica pai noi am tot dat pana acum.Adica daca noi am dat lasa sa dea si altii pentru noi ca ei nu o sa se simta nemuritori ca dumneavoastra.
Hotararea asta aberanta este cel mai bun mod de a le arata celorlati ca daca nu va pasa de asociatie si nu veniti la sedinte atunci platiti.

In ce oras se gaseste sanatoriu asta unde vine lumea sa-si petreca sfarsitul vietii?

Se pare ca dumneavoastra nu ati inteles. Am fost la adunarea generala de 2 ori anul trecut dar niciodata nu s-au strans 50% +1 din proprietari si nu s-a tinut adunarea.
In lipsa majoritatii se iau anumite hotarari de catre comitetul de conducere.(cel putin asa am inteles)
Eu am intrebat aici pentru ca am sperat ca ma poate cineva lamuri exact si conform legii daca administratorul are sau nu are dreptate.
Si nu reusesc sa imi explic cum o mana de oameni (chiar daca suntem in aceeasi asociatie de proprietari) pot decide ca eu trebuie sa scot din buzunar o suma de bani doar pentru ca au majoritatea. In special ca eu nu am consumat de acei bani!!!!!!!!!!! Si nu sunt obligat sa platesc daca moare x sau y din asociatie!!!!

In alta ordine de idei va rog sa-mi dati voie sa speculez......sunteti administrator de bloc sau cenzor sau membru in comitetul de conducere, pentru ca altfel nu vad cum sunteti asa de pornit(a) impotriva mea pentru ca mi-am spus parerea si pentru ca am cerut niste sfaturi.
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
Asa stiam si eu....dar nu sunt avocat asa ca e mai bine sa intreb. Inca nu a indraznit sa puna penalitati pe suma respectiva dar ameninta ca asta va face daca nu platim. Ideea e ca in 2010 am platit peste 200 de lei la diversi decedati din asociatie (mentionez ca am crescut aici dar pe respectivii nu ii cunosteam, tot felul de bunici si strabunici care cica au locuit aici), dar nu mai sunt de acord sa platesc. Anul asta deja sunt 30 de lei si suntem doar in februarie.

Multumesc mult pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
juristconsult a scris:

Ar fi o problema acesta suma stabilita de adunare NU poate fi purtatoare de penmalitati intrucat are caracter de fond exceptional si nu poate fi tratata ca cheluili de intretinere care numai aceste sunt purtatoare de penalitati in anumite conditii .

Iar acesta suma excede commpetentelor si atributiilor proprietarilor din cadrul unei asociatii, chiar daca a foist stabilita in adunarea generala a unei asociatii .


Deci pana la urma poate sa ma oblige sa o platesc amenintand ca pune penalitati si ca ramane ca restanta sau e asa cum vad eu o contributie benevola, cine vrea cotizeaza, cine nu....nu?

Multumesc
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
Am inteles. Deci daca comitetul de conducere "dinozaurii" mai exact hotarasc ca noi trebuie sa dam 10 lei pe luna in fiecare luna in care ploua si 20 in lunile in care e soare si se face un proces verbal suntem obligati sa platim si daca suntem de acord si daca nu.
Scuze de absurditatea de mai sus...dar din punctul meu de vedere nu este mai absurd decat faptul ca eu trebuie sa scot din buzunar 10 lei pentru fiecare decedat din asociatie fie ca il cunosc fie ca nu l-am vazut in viata mea.

Multumesc de raspuns
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
Am inteles. Din punctul meu de vedere corect ar fi sa umble administratorul din usa in usa si cine vrea sa dea bani sa dea. Si in alta ordine de idei la adunarea asociatiei de proprietari nu s-a mai strans majoritatea de aproximativ 3 ani....asa ca nu stiu cat de majoritara e acea hotarare. Ce ma interesa in special este daca are dreptul administratorul sa imi puna restanta pe acei bani si penalizari pe ei daca nu ii platesc.

Multumesc
La noi in asociatia de proprietari s-a luat decizia sa se plateasca de catre fiecare familie cate 10 lei in cazul decesului unui locatar. Dat fiind ca eu nu vreau sa platesc acest ajutor (mentionez ca de 6 luni incoace nu a fost nici o luna in care sa nu fie minim 20 de lei de familie ajutor de inmormantare), sunt obligat sa il platesc sau nu?
Mentionez si ca administratorul mi-a explicat ca sunt obligat sa platesc dat fiind ca exista o hotarare a asociatiei de proprietari in care se specifica acest ajutor.
Nu mi se pare normal ca sa hotarasca altii cui ar trebui sa dau eu bani si cand.

Multumesc