avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor inmormantare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor inmormantare

La noi in asociatia de proprietari s-a luat decizia sa se plateasca de catre fiecare familie cate 10 lei in cazul decesului unui locatar. Dat fiind ca eu nu vreau sa platesc acest ajutor (mentionez ca de 6 luni incoace nu a fost nici o luna in care sa nu fie minim 20 de lei de familie ajutor de inmormantare), sunt obligat sa il platesc sau nu?
Mentionez si ca administratorul mi-a explicat ca sunt obligat sa platesc dat fiind ca exista o hotarare a asociatiei de proprietari in care se specifica acest ajutor.
Nu mi se pare normal ca sa hotarasca altii cui ar trebui sa dau eu bani si cand.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 10:08, 24 Februarie 2011
intradevar aceasta hotarare excede cadrului legal ce priveste organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari dar si aici trebuie sa ne supunem vointei majoritatii...
Din punctul nostru de vedere corect ar fi sa se constituie un fond a carui destinatie poate fi aprobata de adunarea generala si unor scopuri caritabile.
Am inteles. Din punctul meu de vedere corect ar fi sa umble administratorul din usa in usa si cine vrea sa dea bani sa dea. Si in alta ordine de idei la adunarea asociatiei de proprietari nu s-a mai strans majoritatea de aproximativ 3 ani....asa ca nu stiu cat de majoritara e acea hotarare. Ce ma interesa in special este daca are dreptul administratorul sa imi puna restanta pe acei bani si penalizari pe ei daca nu ii platesc.

Multumesc
Daca vreti strict un raspuns pe baza prevederilor legale, acesta ar suna in felul urmator: daca exista un proces verbal al adunarii generale in care este scris acest lucru (indiferent cati proprietari au participat la acea adunare generala reconvocata in care s-a luat aceasta decizie) si suma se trece pe lista de intretinere si primiti chitanta pentru ea, atunci veti avea restanta si penalizari.
Daca este ceva ce se strange pe un tabel din usa in usa, atunci nu vad cum v-ar pune restante si penalizari.
Am inteles. Deci daca comitetul de conducere "dinozaurii" mai exact hotarasc ca noi trebuie sa dam 10 lei pe luna in fiecare luna in care ploua si 20 in lunile in care e soare si se face un proces verbal suntem obligati sa platim si daca suntem de acord si daca nu.
Scuze de absurditatea de mai sus...dar din punctul meu de vedere nu este mai absurd decat faptul ca eu trebuie sa scot din buzunar 10 lei pentru fiecare decedat din asociatie fie ca il cunosc fie ca nu l-am vazut in viata mea.

Multumesc de raspuns
Tot din punct de vedere legal, aveati posibilitatea sa va opuneti in adunarea generala atunci cand s-a luat aceasta decizie si daca erau majoritari cei care se opuneau, nu se aproba.
Mai aveati posibilitatea sa contestati in instanta in termen de 45 de zile de la acea sedinta respectivul proces verbal.
Despre ceea ce puteati face am vorbit ca fapt divers, pentru ca este evident ca nu ati facut din moment ce ridicati acum aceasta problema.
Ceea ce puteti face la urmatoarea sedinta a adunarii generale este sa propuneti spre adoptare o modificare a acelei hotarari, in sensul ca doar cei care doresc sa contribuie cu bani pentru ajutor de inmormantare.
Daca propunerea vi se va respinge la vot, in sensul ca cei ce doresc ca ajutorul sa fie obligatoriu pentru toata lumea sunt majoritari, nu aveti alta alternativa decat sa platiti...si sa va rugati pentru sanatatea vecinilor, sa nu moara atat de multi...B-)

Alte discuții în legătură

Principiul majoritatii simovi simovi Sunt proprietarul unui apartament in Timisoara. La o sedinta a asociatiei de proprietari, la care eu n-am putut participa, s-a hotarat schimbarea tevilor de ... (vezi toată discuția)
Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Penalizari unlocatar unlocatar Cum se hotareste adoptarea unui sistem de panalizari ? Numai in adunarea generala sau si doar de comitet? Nr minim de zile este 30 de la data scadenta care ... (vezi toată discuția)