avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari

Cum se hotareste adoptarea unui sistem de panalizari ?
Numai in adunarea generala sau si doar de comitet?
Nr minim de zile este 30 de la data scadenta care este de pana la 20 zile.
Daca scadenta poate fi 0?
Adica in 30 liste de la afisare sa bagi penalizari?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
unlocatar, utilizator
Ca sa pui data scadentei in aceeasi zi cu data afisarii.....e cam nelalocul lui de lucru facut anapoda.
Orice comitet executiv se presupune ca este format din oameni cu mintea intreaga care vor da un ragaz de cateva zile locatarilor sa-si vina-n fire dupa ce au citit pe liste cat au de plata si sa vada de unde fac rost sa plateasca intretinerea si s-o si plateasca.....:)

Vreau sa spun ca intrebarea dv. este pur teoretica.....

Tot sistemul de penalizare este decis in comitetul executiv pentru ca aceasta este o masura coercitiva, iar comitetul executiv se presupune ca stie situatia financiara a asociatiei si nu poate fi lasat pe seama votarii in AG.
Iata ce spune HG 1588/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
[...]
j) stabileste sistemul propriu de penalizari al asociatiei de proprietari pentru restantele afisate pe lista de plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale;
elga50, moderator
Dupa parerea mea, asa cum v-ati raspuns si dumneavoastra dealtfel, nu poti pune un numar de zero zile ca si termen de plata.
In mod normal furnizorii au un termen de plata al facturilor de 15 zile plus 30 de zile termen de gratie.
Daca aveti fond de rulment in bloc nu vad, eu personal, niciun motiv pentru a aplica penalizari mai devreme de 50 de zile, termenul maxim prevazut de lege pentru achitarea fara penalizari.
Termenul de plata trebuie sa fie dispus de catre adunarea generala si sa reprezinte termenul faptic in interiorul caruia proprietarrii sa poata lua la cunostiinta de obligatiile financiare ce le au fata de asociatia de proprietari si pe care sa le poata achita
Termenul de plata nu poate fi impus O zile ,atata timp cat facturile emise de catre furnizorii de servicii au si ele un termen de gratie
Adunarea generala nu dispune nimic in sistemul de penalizare sau in organizarea activitatii asociatiei. Asta o face comitetul executiv.
Nu exista fond de rulment.Suntem la pamant.Si pamatul e mai sus ca noi.

Asa vor cei catva locatarii care vin impreuna cu mine la sedinta sa punem la 30zile.
Eu am fost corect si am explicat cum se pune si am spus pana la 20 zile cat stabilim noi.

Ei au sarit ca atunci punem la 30.zile.Eu as vrea cum am tot citit pe aici la 50.Probabil ca sunt obisnuit asa de la cealata locuinta.
Asadar minim ar fi 31.

Sincer acum caut precum sotia domnului johnpescar in topicul cu fotomodela o modalitate sa fac cumva sa punem la 50 zile.
Speram sa fie o obligativitate de votare in adunarea generala desi acum imi dau seama ca adunarea generala este de fapt comitetul + o batrana care vine dar nu are rabdare sa se adune lumea si dupa ce se vaita de problemele dansei 5minute pleaca si ne lasa sa facem cum vrem.
Nimeni nu are curaj sau timp sa vina pentru ca atunci cind cei care vin acum la sedinta le-au spus ca respectivul batranel administrator nu stie sa faca un calcul simplu si ei il platesc cu 7 milioane au spus sa faca altcineva calculul si sa-l invete si pe el.
El doar sa adune banii.
Asa ca cineva a facut calcul si el a incasat salariul si a adunat banii.

unlocatar, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Penalizari stabilite de administrator. fyeratanye fyeratanye salut ,am si eu o problema cu interpretarea articolului 49 sin legea 230/2007 (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)