GabrielaA a scris:
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul deschis. Aveti si multe amanunte despre proces aici. Multumesc.
domnul_gabel a scris:
Am descris intr-un post anterior accidentul de masina prin care am trecut si in urma caruia am declarat ca sunt vinovat pt vatam. corp. din culpa. Intrebarea mea este urmatoarea: daca fapta a fost savarsita in 2006, am recunoscut vinovatia si am fost de acord cu despagubirile de ce dureaza procesul foarte mult? Exista un anume termen de finalizare? Daca da care ar fi acesta si ce optiuni am?
Mihai Gaita a scris:
Cel mai bine este să întrebaţi avocatul, dacă aveţi. Motivele pentru care procesul penal durează foarte mult pot fi extrem de diverse, începând, de exemplu, cu faptul că în faza de urmărire penală inspectoratele de poliţie nu au bani pentru a plăti efectuarea alcoolemiilor, supraîncărcarea cu dosare a procurorilor, amânările mai mult sau mai puţin justificate ale termenlor de judecată, eventuale erori în citativ, supraîncărcarea instanţei de recurs etc. etc. etc.
În ce fază vă aflaţi - aţi fost la proces la judecătorie ? Câte termene au fost ? Au fost citaţi martori ?
Am trecut prin toate fazele. Mi s-a dat pedeapsa un an cu suspendare. Din erorile lor (citare gresita) de la curtea de apel unde ar fi trebuit sa se incheie mi s-a retrimis pentru rejudecae la tribunal. Asta s-a intamplat in martie 2010. De atunci am primit termen lunar si amanare lunara. Am vreo posibilitatea de reabilitare sau prescriere dupa un anumit termen? SAu poate dura la nesfarsit acest proces?