Multumesc mult pentru informatiile transmise, dar din pacate am incercat si aceste variante si chiar exista un cerc vicios, atat la asociatie cat si la RADET, deoarece am solicitat asociatiei sa-mi puna la dispozitie macar numerele de inregistrare ale proceselor verbale consemnate in registru, dar raspunsul lor a fost urmatorul, " la vremea cand au fost efectuate debransarile era alta asociatie de proprietari in bloc, iar reprezentantul acelei asociatii nu a consemnat in registru acele debransari. Totodata am intrebat la RADET daca le pot pune la dispozitie numerele de inregistrare ale PV-urilor si mi-au comunicat ca aceste numere de inregistrare le detine si RADET in baza de date, dar ei vor copii dupa PV-uri #-o. Am fost si la proprietarii debransati legal si le-am solicitat copii dupa PV, dar din cei 5 debransati legal care au initiat procedura de debransare 3 nu mai locuiesc in bloc de ceva ani buni si actualii proprietari nu au PV-urile respective, iar ceilalti 2 mi-au spus sec ca nu le mai gasesc. Singurul document official care confirma cele 5 debransari legale din bloc este adresa primita de la RADET ca raspuns la solicitarea asociatiei de a le pune la dispozitie copii dupa aceste PV-uri, dar cu toate acestea nu stiu de ce tot imi solicita copii dupa aceste PV-uri. In final voi cere consultanta unui avocat, este singura solutie in a gasi o rezolvare situatiei mele.
Buna ziua,
Sunt intr-o mare dilema legata de aceasta stufoasa procedura de debransare RADET si totodata de neputinta si/sau nestiinta conducerii asociatiei de proprietari, deoarece am parcurs toti pasii necesari debransarii si asociatia de proprietari nu detine in arhiva un document esential, in speta PV de debransare al proprietarilor debransati. Toate bune pana aici, deoarece presedintele asociatiei a facut o cerere oficiala catre RADET Bucuresti prin care a solicitat copii dupa PV-rile debransatilor din blocul nostru, iar raspunsul RADET a fost urmatorul: " Procesele verbale au fost predate la data debransarii, proprietarilor apartamentelor respective si reprezentantilor asociatiei de proprietari, care au obligatia pastrarii si completarii la zi a cartii tehnice a constructiei. Mentionam ca RADET Bucuresti inregistreaza in evidentele proprii operatiile de debransare in baza Proceselor Verbale de debransare, care sunt pastrate pe o perioada determinata, conform prevederilor specifice ". Dar tot in acea adresa, RADET confirma ca: " In urma verificarilor efectuate in evidentele RADET, s-a constatat ca in blocul nostru figureaza ca fiind debransate total de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica pentru incalzire un nr de 5 apartamente ( si sunt enumerate in adresa )”, dar cu toate acestea am fost contactat telefonic de un functionar RADET care se ocupa de dosar si mi-a solicitat macar o copie dupa un PV altfel nu-mi garanteaza aprobarea dosarului. De aici se rupe filmul, chiar nu mai inteleg nimic, RADET nu mai detine PV de debransare pt ca termenul de pastrare al acestor documente este limitat, dar confirma ca exista in evidenta lor apartamente debransate, asociatia de proprietari nu detine aceste PV-uri, cu toate ca nu inteleg cum au scos aceste apartamente de la plata energiei termice,,, iar eu ce pot face in acest moment in contextul in care RADET imi tot solicita aceste documente si ele nu exista ?
Majoritatea apartamentelor au fost debransate in perioada 2003 - 2008, unele au alti proprietari in acest moment, cum sa merg eu la usa oamenilor sa le solicit procesele verbale de debransare, atata timp cat nici RADET, nici asociatia nu le mai detin in arhiva. O alta problema de care m-am lovit a fos legata de informatiile eronate consemnate de presedintele asociatiei in cererile de debransare vizate de asociatie, deoarece in acel tabel a trecut inca doua apartamente care nu sunt debransate legal, iar eu in acest moment sunt nevoit sa refac proiectul astfel incat sa nu includa cele doua apartamente, iar acest lucru presupune plata a inca 500 lei pt refacerea proiectului ( din eroarea asociatiei ).
Va rog mult sa ma sfatuiti cum sa procedez in aceasta situatie si care ar fi calea legala pe care s-o urmez, deoarece in data de 15 septembrie RADET sisteaza debransarile si voi ramane tot la mana lor in aceasta iarna ( mentionez ca detin centrala, separare de gaze toate cu acte in regula si depuse la administratie in copie).
Multumesc mult si astept raspunsurile Dvs.
Cu stima,
I.Niculae
Buna dimineata,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cu stima,
Niculae Iordache
Buna ziua,
Ma numesc Iordache Niculae si doresc cateva sfaturi in ceea ce priveste relatia cu service-ul, respectiv asiguratorul in momentul in care ajungi pe mana lor si anume :
In data de 12.08.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie fara vatamare corporala, mai precis ..masina in care ma aflam ( proprietate pers. ) a fost lovita puternic in partea stanga fata de o alta masina condusa de un "pustan" foarte grabit, iar in urma accidentului, la o prima constatare vizuala a asiguratorului ( Allianz Tiriac ) au rezultat urmatoarele daune :
1. Roata stg fata rupta
2. fuzeta rupta
3. bieleta directie stg indoita
4. bara fata foarte sifonata
5. aripa stg fata indoita
Toate bune si frumoase pana aici, dar a sosit momentul demontarii in service "agreat "de asigurator si surpriza !!!!!! au depistat ca la caseta de directie in partea dreapta exista o scurgere de ulei, dar m-au asigurat ca nu este din cauza accidentului deoarece < repet > este in partea dreapta #-o , fapt pt care nu va putea fi suportata de asigurator,,,moment in care am simtit ca o iau razna. Ceea ce m-a intrigat cel mai mult, este faptul ca agentul constatator a si apreciat perioada de cand exista aceasta scurgere de ulei, il citez : " aceasta caseta are pierderi de cel putin 1 an " X-( , iar eu am facut ITP-ul in luna Martie si daca imi gaseau pierderi de ulei la caseta ( sau lichid de frana ) nu primeam eu avizul de circulatie nici la anul. Totodata ar fi trebuit sa am pata de ulei in parcare, dar aceasta nu exista, betonul parcarii este curat. Ref la accident ....am incercat sa-i explic agentului constatator ca in momentul impactului volanul s-a virat maxim dreapta incat m-a aruncat in usa stg a masinii, deoarece am fost constient de impact ( eu stationam ) si m-am tinut de volan sa nu ma proiecteze prin geam.
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi care m-ar putea ajuta in discutiile viitoare cu acest zelos agent constatator si service-ul recomandat de ei, deoarece plimba gaina dintr-o curte in alta. Astazi am solicitat service-ului o constatare din care sa reiasa ca in urma constatarii au depistat si aceasta scurgere de ulei din caseta dar aceasta nu a fost provocata de accident....siiii stupoare, au spus ca nu au cum sa-mi de-a asa ceva #-o pt au dat-o asiguratorului. Doresc sa-mi cer mii de scuze daca am exagerat transmitand mai multe informatii decat era necesar, dar am dorit sa-mi intelegeti supararea pe acest sistem ( asigurarile ) care impreuna cu statul Roman nu stiu decat sa te oblige si sa-ti bage mana in buzunar pt aceste asig. obligatorii, iar cand ajungi la ei te trateaza ca pe un infractor.
Va multumesc inca odata pentru intelegere si astept cu nerabdare sfatul Dvs.
Cu stima,
Niculae Iordache