avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme despagubire dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme despagubire dauna

Buna ziua,

Ma numesc Iordache Niculae si doresc cateva sfaturi in ceea ce priveste relatia cu service-ul, respectiv asiguratorul in momentul in care ajungi pe mana lor si anume :
In data de 12.08.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie fara vatamare corporala, mai precis ..masina in care ma aflam ( proprietate pers. ) a fost lovita puternic in partea stanga fata de o alta masina condusa de un "pustan" foarte grabit, iar in urma accidentului, la o prima constatare vizuala a asiguratorului ( Allianz Tiriac ) au rezultat urmatoarele daune :
1. Roata stg fata rupta
2. fuzeta rupta
3. bieleta directie stg indoita
4. bara fata foarte sifonata
5. aripa stg fata indoita
Toate bune si frumoase pana aici, dar a sosit momentul demontarii in service "agreat "de asigurator si surpriza !!!!!! au depistat ca la caseta de directie in partea dreapta exista o scurgere de ulei, dar m-au asigurat ca nu este din cauza accidentului deoarece < repet > este in partea dreapta #-o , fapt pt care nu va putea fi suportata de asigurator,,,moment in care am simtit ca o iau razna. Ceea ce m-a intrigat cel mai mult, este faptul ca agentul constatator a si apreciat perioada de cand exista aceasta scurgere de ulei, il citez : " aceasta caseta are pierderi de cel putin 1 an " X-( , iar eu am facut ITP-ul in luna Martie si daca imi gaseau pierderi de ulei la caseta ( sau lichid de frana ) nu primeam eu avizul de circulatie nici la anul. Totodata ar fi trebuit sa am pata de ulei in parcare, dar aceasta nu exista, betonul parcarii este curat. Ref la accident ....am incercat sa-i explic agentului constatator ca in momentul impactului volanul s-a virat maxim dreapta incat m-a aruncat in usa stg a masinii, deoarece am fost constient de impact ( eu stationam ) si m-am tinut de volan sa nu ma proiecteze prin geam.
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi care m-ar putea ajuta in discutiile viitoare cu acest zelos agent constatator si service-ul recomandat de ei, deoarece plimba gaina dintr-o curte in alta. Astazi am solicitat service-ului o constatare din care sa reiasa ca in urma constatarii au depistat si aceasta scurgere de ulei din caseta dar aceasta nu a fost provocata de accident....siiii stupoare, au spus ca nu au cum sa-mi de-a asa ceva #-o pt au dat-o asiguratorului. Doresc sa-mi cer mii de scuze daca am exagerat transmitand mai multe informatii decat era necesar, dar am dorit sa-mi intelegeti supararea pe acest sistem ( asigurarile ) care impreuna cu statul Roman nu stiu decat sa te oblige si sa-ti bage mana in buzunar pt aceste asig. obligatorii, iar cand ajungi la ei te trateaza ca pe un infractor.

Va multumesc inca odata pentru intelegere si astept cu nerabdare sfatul Dvs.

Cu stima,
Niculae Iordache
Cel mai recent răspuns: I.Niculae , utilizator 08:09, 24 August 2010
Va recomand sa apelati la un avocat specializat pe probleme de daune din asigurari si impreuna sa mergeti la asigurator sa va explice care sunt argumentele lui , apoi sa le prezentati pe ale dv. si in caz ca nu cadeti la pace sa cereti un expert auto autorizat acceptat de amandoi (dv, si asiguratorul ) si sa va supuneti verdictului acestuia. Avocatul va sti sa puna cap la cap informatiile pe care le veti obtine si sa va scoata din necaz. Va urez succes!
Buna dimineata,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Cu stima,
Niculae Iordache

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila unlucky unlucky Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, care este termenul pentru declararea accidentului catre asigurator in cazul in care se face intelegere amiabila. De fapt ... (vezi toată discuția)
Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)