definitiv a scris:
Daca in certificatul de mostenitor s-a trecut suprafata intreaga de teren cu trimitere, ca mod de dobandire, la titlul de proprietate nr... din data..., nu mai trebuie supliment. ur si simplu solicitati notarului sa rectifice certificatul prin detalierea suprafetei intregi[...]
In momentul dezbaterii succesiunii, titlul de proprietate nu era emis, ci doar adeverinta de proprietate(pe baza careia a fost emis titlul), care este mentionata ca referinta in certificatul de mostenitor. Ramane valabila afirmatia ca nu este nevoie de o suplimentare, ci doar o rectificare in sensul detalierii suprafetelor?
narcisa_salbatica a scris:
M-as bucura sa aflu "legea speciala" pe care o mentionati... Cat despre prima afirmatie... nici un notar public nu autentifica act de donatie sau de partaj voluntar fara documentatie cadastrala si intabulare.
De legea speciala am aflat de la notarul care lucreaza la acest dosar. A spus si un numar, dar nu l-am retinut. La sfarsitul lunii avem programata urmatoarea intalnire si o sa incerc atunci sa revin cu amanunte despre aceasta lege.
Legat de documentatia cadastrala, nu stiu ce sa zic: primele doua raspunsuri din acest topic spun ca nu este nevoie, notarul care lucreaza cazul a spus ca putem transfera proprietatea fara sa fie nevoie de cadastru prin partaj voluntar, donatie sau prin vanzare-cumparare in baza acelei legi.
Probabil ca la sfarsitul lunii o sa stiu sigur daca trebuie sau nu.