Am si eu o speta la care am nevoie de ajutor:
1. Generatia 1: bunic, traieste in concubinaj cu strabunica care are deja un copil(baiat). In timpul concubinajului, au impreuna si o fata. Dupa decesuri, baiatul preia casa batraneasca in urma unui testament si locuieste toata viata acolo.
2. Generatia 2: Baiatul devine la randul lui adult si are dintr-o prima casatorie un baiat(B1) iar din a doua casatorie inca un baiat(B2).
3 Generatia 3: Baiatul B2 se casatoreste si face la randul lui un copil. Familia baiatului B2 locuieste in casa, impreuna cu cei batrani si are grija de ei pana la decesul lor. Baiatul B2 paraseste familia, traind in concubinaj in alta parte.
Acum a intervenit decesul celor din generatia 2(intai sotul si apoi a doua sotie) si se pune problema cotelor de mostenire pentru casa: O prima intrebare: mostenesc cei doi baieti B1 si B2 in cote egale chiar daca au mame diferite(avand in vedere ca zestrea vine pe linie paterna, inainte de a doua castorie) sau baiatul B2 are o cota mai mare avand in vedere ca ultimul mariaj a fost pe durata mai mare de 30 de ani?
Situatia curenta: in casa batraneasca mai locuiesc, dupa decesul generatiei 2, sotia baiatului B2 impreuna cu copilul lor. Baiatul B2, dupa decesul mamei sale, ameninta cu evacuarea celor doi(inclusiv prin violenta). Ce se poate face pentru a securiza casa batraneasca pentru sotia si copilul baiatului B2?
Si o ultima intrebare: intre actele gasite, nu a fost gasit nici un act de proprietate pe numele celor din generatia 2, desi au locuit o viata intreaga in acea casa(chiar si generatia 3 si 4 au domiciliul in buletine in acea casa). Singurul act gasit a fost testamentul dintre generatia 1 si generatia 2. Este fezabila ipoteza ca, in lipsa altor acte, casa sa ajunga la mostenitorii fetei celor din generatia 1?
Multumesc anticipat!
Mostenire
contzmir
Buna ziua,
Am si eu o speta si sper sa ma ajutati. Este vorba de mostenitorii unei persoane X care este vaduv si nu are copii.
Cum nu are sotie si nici ... (vezi toată discuția)