avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate JulianV

Activitate JulianV

Răspuns la discuția Numere provizorii expirate
Nu m-a vazut nimeni cand am parcat , dar nu asta este important , atata timp cat eu nu eram in trafic cu masina , consider ca nu aveau voie sa ma immobilizeze , sa dea in mine , si sa ma acuze de a pune in circulatie o masina cu numere provizorii expirate . Declaratia a fost daca sub amenintarea lor si semnata la fel , au profitat de faptul ca nu sunt o persoana in varsta , ca eram tanar , m-au obligat sa inchid telefonul . Nu am avut dreptul nici sa consult un avocat , nimic sa fac . Nu consider ca sunt un infractor care sa prezinte un pericol public pentru societate , sa fiu tratat in felul in care a procedeat echipajul . Intentionez ca atunci cand ma cheama sa mai dau inca o data declaratie sa ma duc cu un avocat si chiar sa schimb declaratia si sa inaintez o plangere pentru cele intamplate !
Răspuns la discuția Numere provizorii expirate
Inteleg , dar nu am fost prins in trafic conducand autovehiculul , deci masina putea fi adusa chiar si cu platforma si parcata in locul acela asteptand o alta platforma spre exemplu , deci eu nu am fost prins / oprit in trafic si verificat pentru a descoperi ca numerele erau expirate , intr-un cuvant e ca si cum am fost obligat sa dau declaratie ca am condus masina pana in locul unde era parcata !
Am patit urmatorele , am plecat noaptea in jur de or 3 cu masina , constrans de niste probleme urgente ( de familie ) , aceasta avea numerele expirate de aprox 2 luni , RAR efectuat , ITP si toate cele necesare pentru inscriere . La un moment dat un alt sofer m-a avertizat cu flashuri de politie , am stins farurile si am parcat masina in fata portilor unui om oarecare ... nu il cunosteam . M-am dat jos din masina , si am intrat intr-un lan de porubi , ghinionul meu este ca am iesit din lan fix cand trecea politia , m-au identificat si m-au lasat in pace . Intre timp respectivul unde am parcat masina a iesit la poarta , mi-am cerut scuze la el , si i-am zis ca am parcat acolo ptr ca am numerele expirate ( sa ma inteleaga si pe mine ) , apoi echipajul s-a intors si a vorbit cu respectivul acesta spunand tot ce am zis eu , imediat politia a venit cu masina dupa mine , mi-a pus catusele , au dat in mine , cu pumnul si piciorul dupa care mi-au facut perchezitie , mi-au luat permisul si cheile de la masina si m-au obligat sa coduc masina pana la postul de politie unde m-au pus sa dau declaratie cum ca am condus masina cu numere expirate ( acelasi lucru au facut si cu prietena mea , au jignito si amenintato ca o bat ) , ne-au obligat sa ne inchidem telefoanele , nu am avut voie sa sun un avocat sau altceva , in continuu sub amenintarile lor . Dupa declaratii , mi-au facut proces verbal , mi-au dat dovada cu drepta de circulatie pentru 15 zile si a ramas sa se cerceteze cazul ( normal . penal ) . Am luat masina pe platforma si mi-am continuat drumul .
Ce asi putea sa fac si care credeti ca ar fi solutionarea cazului tinand cont ca nu am avut nici un antecedent penal / administrativ inaninte de aceasta intamplare .
Mentionez ca nu am facut plangere/contestatie in cele 15 zile specificate in procesul verbal !
Consider ca totusi drepturile mi-au fost incalcate , am fost maltratat si amenintat , si nu am fost prins in trafic conducand masina cu numere expirate !

Va multumesc anticipat pentru un raspuns cat mai rapid si concret !