avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii expirate

Am patit urmatorele , am plecat noaptea in jur de or 3 cu masina , constrans de niste probleme urgente ( de familie ) , aceasta avea numerele expirate de aprox 2 luni , RAR efectuat , ITP si toate cele necesare pentru inscriere . La un moment dat un alt sofer m-a avertizat cu flashuri de politie , am stins farurile si am parcat masina in fata portilor unui om oarecare ... nu il cunosteam . M-am dat jos din masina , si am intrat intr-un lan de porubi , ghinionul meu este ca am iesit din lan fix cand trecea politia , m-au identificat si m-au lasat in pace . Intre timp respectivul unde am parcat masina a iesit la poarta , mi-am cerut scuze la el , si i-am zis ca am parcat acolo ptr ca am numerele expirate ( sa ma inteleaga si pe mine ) , apoi echipajul s-a intors si a vorbit cu respectivul acesta spunand tot ce am zis eu , imediat politia a venit cu masina dupa mine , mi-a pus catusele , au dat in mine , cu pumnul si piciorul dupa care mi-au facut perchezitie , mi-au luat permisul si cheile de la masina si m-au obligat sa coduc masina pana la postul de politie unde m-au pus sa dau declaratie cum ca am condus masina cu numere expirate ( acelasi lucru au facut si cu prietena mea , au jignito si amenintato ca o bat ) , ne-au obligat sa ne inchidem telefoanele , nu am avut voie sa sun un avocat sau altceva , in continuu sub amenintarile lor . Dupa declaratii , mi-au facut proces verbal , mi-au dat dovada cu drepta de circulatie pentru 15 zile si a ramas sa se cerceteze cazul ( normal . penal ) . Am luat masina pe platforma si mi-am continuat drumul .
Ce asi putea sa fac si care credeti ca ar fi solutionarea cazului tinand cont ca nu am avut nici un antecedent penal / administrativ inaninte de aceasta intamplare .
Mentionez ca nu am facut plangere/contestatie in cele 15 zile specificate in procesul verbal !
Consider ca totusi drepturile mi-au fost incalcate , am fost maltratat si amenintat , si nu am fost prins in trafic conducand masina cu numere expirate !

Va multumesc anticipat pentru un raspuns cat mai rapid si concret !
Cel mai recent răspuns: JulianV , utilizator 00:03, 26 August 2010
fapta dvs se incadreaza la prevederilea rt. 85 din Codul rutier unde se arata ca:
(1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate ori cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cuinchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.

Pentru amenintarile, lovirile si drepturile incalcate formulati plangere impotriva politistilor pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intreselor persoanelor si abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, infractiuni prevazute si sanctioante de art. 247 si 248 C.pen.



Inteleg , dar nu am fost prins in trafic conducand autovehiculul , deci masina putea fi adusa chiar si cu platforma si parcata in locul acela asteptand o alta platforma spre exemplu , deci eu nu am fost prins / oprit in trafic si verificat pentru a descoperi ca numerele erau expirate , intr-un cuvant e ca si cum am fost obligat sa dau declaratie ca am condus masina pana in locul unde era parcata !
~ Conținut șters la cerere ~
Nu m-a vazut nimeni cand am parcat , dar nu asta este important , atata timp cat eu nu eram in trafic cu masina , consider ca nu aveau voie sa ma immobilizeze , sa dea in mine , si sa ma acuze de a pune in circulatie o masina cu numere provizorii expirate . Declaratia a fost daca sub amenintarea lor si semnata la fel , au profitat de faptul ca nu sunt o persoana in varsta , ca eram tanar , m-au obligat sa inchid telefonul . Nu am avut dreptul nici sa consult un avocat , nimic sa fac . Nu consider ca sunt un infractor care sa prezinte un pericol public pentru societate , sa fiu tratat in felul in care a procedeat echipajul . Intentionez ca atunci cand ma cheama sa mai dau inca o data declaratie sa ma duc cu un avocat si chiar sa schimb declaratia si sa inaintez o plangere pentru cele intamplate !
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)
Buna - numere expirate, permis retinut tigan2016 tigan2016 as dori un raspuns va rog sa ma ajutati in data de 22 11 2016 am fost oprita cu masina de un organ de politie si mi-a spus ca numere sunt ... (vezi toată discuția)