Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii si mi_a fost luat permisul pe 90 zile.Ce se va intampla
Veti cercetat penal pentru infractiunea prevazuta de
OUG 195/2002;
Art. 85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Conducerea pe drumurile publice a unui autoturism ale carui numere de inmatriculare sunt expirate intruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art.85 alin.(1).