avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii expirate

Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:40, 3 Februarie 2014
NCP
Art. 334 Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art.85. - abrogat oug195
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Amenzile sunt penale, prin urmare permisul tot se anuleaza.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce s epedepseste punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat si cu nr false conform noul cod penal? (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce se pedepseste conducerea unui autoturism neinmatriculat conform noului cod penal? (vezi toată discuția)
Numere expirate aldo_nick aldo_nick Cum se probeaza punerea in circulatie a unui autovehicol cu nr expirate ? si daca la data actuala se mai poate pedepsi si cu amenda? (vezi toată discuția)