Gabriela Pintea a scris:
Certificatul de viata trebuie sa fie asa:
[ link extern ]
Vreau sa spun ca este un formular emis de casa de pensii, formular completat de beneficiari.
Taloanele de pensie le puteti ridica de la casa de pensii ori de cate ori veniti in tara (nu le ridica nimeni). Daca ati fi avut mandatar cu procura speciala, ar fi putut ridica el taloanele. Pensia o primiti prin intermediul uneia dintre bancile cu care CNPAS a incheiat conventie in vederea platii pensiilor catre persoanele care nu locuiesc in tara? Daca da (si asa ar trebui sa primiti pensia, prin banca), va sugerez sa va interesati la banca.
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns.
Singurul lucru la care inca nu sint lamurita este ca CNPAS nu numai ca nu m-a infomat inainte de toate actele necesare care ar trebui sa la depun, de fapt chiar de nimic pot spune, ci dupa atit de mult timp am schimbat 3 conturi cu diferite banci si inca sint probleme ( ex. - nevirarea pensiei la timp chiar stabilita la o data fixa in baza contractului depus).
CNPAS paseaza aceasta problema invinuind Banca si tot asa cu toate cele 3 banci.
Revenind la Taloanele de Pensie, pot relata ca pina acum aprox. 7 luni ele mergeau la persoana imputernicita in acest sens pina cind totul a stagnat fara nici un motiv.
Am contactat via mail, in persoana...si totusi in zadar.
Oare nu este de datoria CNPAS sa fie siguri ca pensia este primita de persoana care a muncit atitia ani si si-a platit taxele la timp?
Oare nu cumva totusi sa fie si chestie de respect pentru cei mai in virsta?
Atitea probleme create fara nici un rost.
Dosarul de Pensie mi-a fost intirziat de la bun inceut cu citeva luni bune pentru a nu avea posibilitatea de a intra in majorarile necesare...
Nu ma mai supara aceste lucruri dar cred ca problemele inutil create de anumite persoane sint daunatoare tuturor celorlalti inclusiv Institutiilor si Statului respectiv.
Eu va multumesc si voi reveni cu ultimele noutati.
O seara buna,
PT