avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate Pensionara tinara

Activitate Pensionara tinara

Răspuns la discuția Taloane de pensie lipsa
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
Ceea ce as adauga este ca, am fost la CNP de la care apartin si au spus ca cei care stam in afara tarii nu avem taloane de pensie intrucit CNP trimite la Banca numai tabele cu platile.
Buna seara,

Daca se poate sa am un simplu raspuns va rog...
Am intrat posesia pensiei si de ceva timp (aprox 4-5 ani) si inca nu am primit nici un talon lunar sau chiar si anual.
1. - Am intrebat CNP dar tot ma poarta pe drumuri, trimitindu-ma de la ei la banca sau si in alte parti. Oare e normal??? Stiam ca CNP trebuie sa inmineze aceste Taloane intrucit ei sint cei ce fac platile... Stie cineva cum sa intru in posesia lor??? Din nou eu domiciliez in Anglia.
2. - Mentionez de asemenea ca la fiecare an trebuie sa vin in Romania sa depun Certificat de Garantie altfel CNP nu imi vor plati pensia.

Multumesc si astept raspuns
Gabriela Pintea a scris:

Certificatul de viata trebuie sa fie asa:
[ link extern ]
Vreau sa spun ca este un formular emis de casa de pensii, formular completat de beneficiari.

Taloanele de pensie le puteti ridica de la casa de pensii ori de cate ori veniti in tara (nu le ridica nimeni). Daca ati fi avut mandatar cu procura speciala, ar fi putut ridica el taloanele. Pensia o primiti prin intermediul uneia dintre bancile cu care CNPAS a incheiat conventie in vederea platii pensiilor catre persoanele care nu locuiesc in tara? Daca da (si asa ar trebui sa primiti pensia, prin banca), va sugerez sa va interesati la banca.

Buna seara,

Va multumesc pentru raspuns.

Singurul lucru la care inca nu sint lamurita este ca CNPAS nu numai ca nu m-a infomat inainte de toate actele necesare care ar trebui sa la depun, de fapt chiar de nimic pot spune, ci dupa atit de mult timp am schimbat 3 conturi cu diferite banci si inca sint probleme ( ex. - nevirarea pensiei la timp chiar stabilita la o data fixa in baza contractului depus).
CNPAS paseaza aceasta problema invinuind Banca si tot asa cu toate cele 3 banci.

Revenind la Taloanele de Pensie, pot relata ca pina acum aprox. 7 luni ele mergeau la persoana imputernicita in acest sens pina cind totul a stagnat fara nici un motiv.
Am contactat via mail, in persoana...si totusi in zadar.

Oare nu este de datoria CNPAS sa fie siguri ca pensia este primita de persoana care a muncit atitia ani si si-a platit taxele la timp?
Oare nu cumva totusi sa fie si chestie de respect pentru cei mai in virsta?
Atitea probleme create fara nici un rost.
Dosarul de Pensie mi-a fost intirziat de la bun inceut cu citeva luni bune pentru a nu avea posibilitatea de a intra in majorarile necesare...

Nu ma mai supara aceste lucruri dar cred ca problemele inutil create de anumite persoane sint daunatoare tuturor celorlalti inclusiv Institutiilor si Statului respectiv.

Eu va multumesc si voi reveni cu ultimele noutati.

O seara buna,
PT

Buna seara,

Este posibil ca certificatul de Viata din cadrul pensionarii mele in urma cu mai bine de 1 an parafat si stampilat de ambasada Romana sa fie acceptat de CNPAS?

Mentionez ca locuiesc in Marea Britanie.

De asemenea, nu am mai primit taloanele de pensie de mai bine de 7 luni de zile iar pensia este virata fara o data fixa chiar daca in dosarul depus este o data fixa. E nornal?

Multumiri anticipate,
PT
Buna dimineata,

Va mulumesc si voi cerceta in amanuntime toate cele necesare in vederea solutionarii acestor probleme banale in opinia mea.
Doamne ajuta,
PT
Buna dimineata,

Va multumesc si de aceea vroiam sa fiu sigura inainte de a face un pas inainte.
Voi lua decizia curind si voi reveni pe forum dupa reusita.
Toate cele bune,
PT
Buna seara,

Va multumesc pentru raspunsul Dvs. si va multumesc pentru timpul acordat in acest sens.
Intr-adevar tot ce pot spune este ca aceasta problema mi-a dat ceva batai de cap de atita timp si va cred ca nu sint unica cufundata in probleme.
Intrebarea mea era daca cumva am epuizat cam toate metodele interne pentru a merge mai departe la EU intrucit stiu ca cei de la Curtea de Justitie EU sint in masura de a lua decizii destul de drastice(aplica costuri imense impotriva institutiilor).

De asemena o alta intrebare este cea ca - : oare avind domiciliul in strainatate de ce nu m-i se trimit Taloanele de Pensie??? Exista vreo lege in acest sens???

Sa va spun sincer nu as dori sa merg chiar atit de departe intrucit dorinta mea este de a fi mindra ca sint nascuta in Romania dar de asemenea si ca am avut ocazia de a deveni cetatean britanic.

Va multunesc anticipat,
PT

Buna seara,

Am pus pe acest forum problema nevirarii pensiei de nenumarate ori.
Din pacate am postat aceeasta la asugurari sociale dar voi relata ceea ce am scris ulterior. .......

Sint pensionara de aproape 2 ani. Locuiesc in Londra de multi ani dar am dreptul la pensia din romania.
La indrumarea CNP Bucuresti am venit in Romania sa depun dosarul cu toate actele necesare- cont bancar deschis in romania,etc. Intrucit in Anglia nu sint in folosinta buletine am depus dosarul cu copiile de pe pasaport englez.
Toate bune pe o perioada de 6 luni dupa care pensia nu a mai fost virata pe motiv ca, IBAN cod nu mai corespunde???Enigma??? Furt??? Pensie platita dupa 2 luni si jumatate.

Dupa nenumarate telefoane, scrisori, e-mails, etc mi-au spus sa deschid cont in alta banca. Zis si facut (dus intors bilet de avion, stat 10 zile- chaltuieli nu mai spun). 4 Luni mai tirziu acelasi lucru numai ca pasaportul nu se ia in considerare decit numai cu un "Act de Identitate". ????? Revenit din nou in Romania...deschis din nou in alta parte. Acelasi lucru.....

Revenit in Romania - deschis cont in Anglia, depus dosar din nou cu noul cont....3 luni totul ok cu intirziere de 4 zile fata de ziua care scrie pe contract (ziua 10 ale lunii in contract, acum 14 ale lunii).

Suparata, voi instiinta EU si politia din Romania sectia fraude in citeva zile. Am tot crezut ca se vor trezi cumva la realitatea si seriozitatea vietii dar cred a este ceva la mijloc care poate fi deslusit numai in acest fel.

Astept raspuns si multumesc anticipat,
PT