Numele meu este Bogdan si din cauza faptului ca hatisul acesta legislativ este complicat pentru o persoana ce nu are studii de specialitate,as vrea va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
Bunicii mei locuiesc intr-o casa nationalizata impreuna cu alte familii (trebuie sa specific ca doar ei au contract de inchiriere cu ICRAL-ul,contract ce a fost prelungit in ian.2010 pentru inca 5 ani) si din cauza faptului ca mostenitorii fostilor propietari au deschis o actiune in instanta pentru retrocedarea terenului si a locuintei (locuinta vechilor propietari a fost demolata si construita alta,dar nu de actualii chiriasi) isi fac griji ca dupa finalizare procesului si probabil retrocedare,or sa fie evacuati.
As vrea sa stiu daca este cazul sa se sperie,atat timp cat tocmai si-au prelungit contractul de inchirie.In cazul retrocedarii propietarul este obligat sa le propuna un nou contract de inchiriere (daca da,pe ce perioada),sau ii poate evacua cu conditia sa le puna la dispozitie o alta locuinta?
In speranta ca nu am fost"haotic",va multumesc.