Numele meu este Bogdan si din cauza faptului ca hatisul acesta legislativ este complicat pentru o persoana ce nu are studii de specialitate,as vrea va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
Bunicii mei locuiesc intr-o casa nationalizata impreuna cu alte familii (trebuie sa specific ca doar ei au contract de inchiriere cu ICRAL-ul,contract ce a fost prelungit in ian.2010 pentru inca 5 ani) si din cauza faptului ca mostenitorii fostilor propietari au deschis o actiune in instanta pentru retrocedarea terenului si a locuintei (locuinta vechilor propietari a fost demolata si construita alta,dar nu de actualii chiriasi) isi fac griji ca dupa finalizare procesului si probabil retrocedare,or sa fie evacuati.
As vrea sa stiu daca este cazul sa se sperie,atat timp cat tocmai si-au prelungit contractul de inchirie.In cazul retrocedarii propietarul este obligat sa le propuna un nou contract de inchiriere (daca da,pe ce perioada),sau ii poate evacua cu conditia sa le puna la dispozitie o alta locuinta?
In speranta ca nu am fost"haotic",va multumesc.
ce am vazut si ce am auzit:
daca mostenitorii castiga in instanta casa si terenul pot dispune de acestea cum doresc deci contractul cu ICRAL-ul va cadea, dar am vazut si cum chiriasi tot asa la mostenitori care au castigat in instanta casa nationalizata si teren vin si renegociaza chiria si fac noi contracte cu actualii chiriasi, acum depinde si ce fel de oameni sunt acei mostenitori si daca vor castiga in instanta...si oricum in instanta nu dureaza 3luni...ci ani...asa ca trebuiesc luate in calcul variantele...si ca pot fi evacuati la finele procesului dar si ca pot renegocia cu mostenitorii daca vor castiga si daca sunt oameni de inteles.
si sa stiti ca nu e obligat nimeni sa le puna la dispozitie o alta locuinta.
Casa retrocedata
dong_yi
Buna ziua,
Tocmai am primit dispozitia de retrocedare de la primarie si as vrea sa stiu urmatoarele:
- daca, primaria a avut proces cu actualii chiriasi si ... (vezi toată discuția)