avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac?

Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu acte de proprietate asupra apartamentului si sa solicite evacuarea . In schimbul evacuarii, chiriasului i s-a oferit suma de 5000 de euro.Mentionez ca persoana care locuieste cu chirie nu a vazut niciun act de la presuposul propietar.Ce poate face? Este legala aceasta evacuare? Nu ar trebui sa i se acorde o locuinta de catre stat? Nu -mi vine sa cred ca este asa usor ca dupa 54 de ani ,un om sa ramana in strada.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 17:39, 2 Iulie 2009
Probabil ca evacuarea nu este decat ultima parte a procedurii.
Tind sa cred ca anterior cel care solicita evacuarea a revendicat imobilul potrivit unei legi de retrocedare.
Verificati dosarul de evacuare si vedeti care este titlul pr care il invoca. Poate puteti sa faceti o contestatie la executare. Greu de spus in conditiile lipsei totale de informatii.
Corect , nu este legal sa se intample ceea ce ati mentionat mai sus , insa aveti nevoie sa cunoasteti toate elementele care au condus la aceasta solutie.Apelati la un specialist , care sa va indrume cel mai bine
Corect ar fi sa vi se puna la dispozitie un inscris de la executorul judecatoresc. Nu eliberati apartamentul daca nu aveti asa ceva.
Notificati ICRAL-ul cu ceea ce se infaptuieste asupra d-voastra.
Trebuia sa fiti notificat inainte de evacuare, sa fiti eventual pus in tema cu atribuirea apartamentului fostului propietar, si alte multe lucruri care au dus la aceasta situatie. Consultati de urgenta un jurist si vedeti ce se poate face.
Ati precizat ca platiti chirie la ICRAL dar pe ce perioada aveti incheiat i contractul de inchiriere cu ICRAL ?

Alte discuții în legătură

Imobil revendicat asclepios asclepios Buna seara Recent am primit o notificare de la Primaria Capitalei prin care suntem instiintati ca imobilul in care locuim a fost retrocedat proprietarului ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)
Evacuare abuziva din locuinta piticaalina piticaalina Buna ziua,scriu acest mesaj pentru a afla daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:in anul 1983 parintii mei s-au mutat in Bv din alt oras,au stat in ... (vezi toată discuția)