avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare abuziva din locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare abuziva din locuinta

Buna ziua,scriu acest mesaj pentru a afla daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:in anul 1983 parintii mei s-au mutat in Bv din alt oras,au stat in chirie la casa,casa nationalizata,dar coproprieatri erau si doi din fiii proprietarilor de drept,care erau plecati in Germania(parintii).Parintii mei plateau chirie conform contractului de inchiriere la RIAL(fost ICRAL) cat si coproprietarilor. In '98 am fost dati in judecata si am primit citatie ca trebuie sa evacuam locuinta pentru ca urma sa se vanda altei persoane.Nu am evacuat atunci pentru ca procesul si-a urmat cursul,dar in 2001 procesul s-a terminat si am fost evacuati abuziv.Tin sa mentionez ca la data evacuarii 2001,contractul incheiat de noi cu ICRAL era valabil (pana in 2004),vanzarea si evacuarea facandu-se in mod abuziv,de asemenea ,persoana cu care am fost in proces (noul proprietar),a cumparat locuinta in baza legii 112 desi nu avea nici un fel de legatura cu proprietarii de drept,noi,ca si chiriasi,avand prioritate in cumpararea locuintei conform legii.Cand noi am vrut sa cumparam ,inainte de '98 ,ICRAL ne-a informat ca imobilul nu se vinde.
Acest imobil a fost cumparat in timp ce noi locuiam in el,legal,cu contract de inchiriere,ignorandu-se valabilitatea contractului si faptul ca aveam prioritate in cumparare.
Cel care a cumparat abuziv imobilul,si ne-a evacuat (eu atunci fiind minora) era o persoana cu studii, profesor,iar eu locuiam doar cu mama(parintii divortand),care avea un salariu mic,neputand sa apeleze la un avocat.
Ceea ce as vrea sa stiu este daca se pot cere acum daune morale,tinand cont de abuzul facut.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
piticaalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 17:09, 16 Octombrie 2014
Din păcate s-a prescris dreptul la acțiune.
Nu aveti nici o varianta din pacate este prea tarziu.
nu prea inteleg ce inseamna,ca "s-a prescris dreptul la actiune..."
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
piticaalina, utilizator
adica orice pretentie civila trebuie ceruta in termen de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu ... (vezi toată discuția)
Protectia persoanelor ce urmeaza a fi evacuate licopodicum licopodicum Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Persoanele care locuiesc intr-un imobil au avut incheiat un contract de inchiriere cu ICRAL si la un ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)