avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectia persoanelor ce urmeaza a fi evacuate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectia persoanelor ce urmeaza a fi evacuate

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Persoanele care locuiesc intr-un imobil au avut incheiat un contract de inchiriere cu ICRAL si la un moment dat au incheiat un contract de vanzare cumparare cu ICRAL-ul devenind astfel proprietari.

Proprietarul de la care statul a preluat in mod abuziv imobilul in perioada comunista a reusit sa recapete proprietatea asupra imobilului in urma unui lung proces cu ICRAL si cu fostii chiriasi, adica persoanele mentionate mai sus, care locuiesc in momentul de fata in imobil.

Deoarece persoanele care locuiesc in momentul de fata in imobil refuza sa-l paraseasca, proprietarul, avand castig de cauza in dosarul pentru recuperarea proprietatii, a intentat un nou proces avand ca obiect evacuarea acestor persoane.

Fata de situatia de mai sus am doua intrebari:

1. Persoanele care locuiesc in imobil mai au vreo sansa sa castige in procesul de evacuare cu proprietarul?
2. In ipoteza foarte probabila in care o astfel de sansa nu exista, in urma evacuarii, persoanele mentionate beneficiaza de vreun drept prevazut de lege de a li se asigura o alta locuinta decat cea din care urmeaza a fi evacuati? daca exista un astfel de drept ce act normativ il prevede?
3. Exista vreo alta dispozitie legala care sa le fie favorabila intr-o astfel de situatie?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Evacuare locuinta retrocedata nicol70 nicol70 Pe scurt situatia sta in felul urmator: Prietenul meu, impreuna cu parintii locuiesc intr-un bloc nationalizat, cu chirie, care a fost retrocedat fostilor ... (vezi toată discuția)
Evacuare abuziva din locuinta piticaalina piticaalina Buna ziua,scriu acest mesaj pentru a afla daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:in anul 1983 parintii mei s-au mutat in Bv din alt oras,au stat in ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu ... (vezi toată discuția)