avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare locuinta retrocedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare locuinta retrocedata

Pe scurt situatia sta in felul urmator: Prietenul meu, impreuna cu parintii locuiesc intr-un bloc nationalizat, cu chirie, care a fost retrocedat fostilor proprietari in anul 2010 prin hotarare definitiva si irevocabila. Punerea in posesie a fostilor de catre primarie s-a facut in oct.2013. In momentul de fata a fost deschis un proces de evacuare pentru fiecare membru al familie cu citatie pentru fiecare in parte in 31.01.2014. De ce mai e nevoie de acest proces si ce urmeaza sa se intample ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:56, 2 Februarie 2014
Evacuarea face obiectul unui proces civil separat. S-a apelat la proces deoarece fostii chiriasi nu au parasit imobilul de buna voie asa cum era normal. Dezavantajul lor este ca pana la urma vor fi scosi in strada cu jandarmii si vor plati eventual si cheltuieli de judecata.
In situatia de fata nu a existat o instiintare sau altceva cu o data la care ar trebui sa paraseasca de buna voie locuinta si, din cate am auzit, nu se fac evacuari in lunile de iarna ! Citatia este pentru data de 31.01 si presupun ca nu va fi taraganat prea mult procesul !
Da, nu se fac evacuari in lunile de iarna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare imobil AdrianIosipescu AdrianIosipescu Buna ziua, Am o intrebare : Mi s-a retrocedat un imobil in urma unei revendicari pe L10. In imobilul retrocedat locuia un chirias [chirias la stat] care a ... (vezi toată discuția)
Revendicare versus evacuare stepetrache stepetrache mi-a fost restituita, definitiv si irevocabil, prin instanta, casa nationalizata abuziv de la bunicii mei dupa 14 ani lungi de procese intr-o actiune in ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare catame2 catame2 buna ziua. locuiesc cu familia mea intr-o casa, care in urma unui proces de 10 ani a fost pierduta in instanta in baza Legii 10. Despagubirile oferite au fost ... (vezi toată discuția)