avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordin de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordin de evacuare

buna ziua. locuiesc cu familia mea intr-o casa, care in urma unui proces de 10 ani a fost pierduta in instanta in baza Legii 10. Despagubirile oferite au fost minuscule si noul proprietar nu a dorit sa semnam un nou contract conform legii. Mai nou ne-a contactat telefonic si ne-a instiintat ca intr-o saptamana trebuie sa evacuam locuinta. Intrebarea mea este urmatoarea: cat timp avem la dispozitie din momentul in care ne este inmanata fizic hartia cu ordinul de evacuare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 11:47, 4 August 2016
Aveti o hotarare judecatoreasca de evacuare sau pentru ce v-ati judecat (care a fost obiectul dosarului?
Noi nu am primit nimic fizic legat de evacuare, decat un apel telefonic, in care au fost si anumite amenintari in momentul cand am cerut o hartie, ceva fizic cu care sa putem merge mai departe la primarie pentru a incerca sa primim alt spatiu. Dupa proces am primit instiintare ca a fost retrocedata locuinta. este vorba de o casa nationalizata(desi nu aparea in nicio lista cu casele nationalizate, dar asta e alta discutie), in baza Legii 10, daca nu ma insel. Am uitat sa precizez ca noi eram chiriasi la stat in momentul procesului.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
catame2, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Am observat. Din pacate la un moment dat ma pierd in modificarile acestea. Dupa decizia de retrocedare s-a ocupat tatal meu de discutii cu cativa avocati, sau cel putin a incercat. Din pacate nu am avut puterea financiara si nici legaturile necesare pentru a fi bagati in seama macar sa fi aflat de ce timp de 9ani a fost respins si ce au adus in plus in anul in care au castigat procesul. Oricum acum sunt constient ca este tarziu sa mai facem ceva. Noi nu am fost contactati decat de un avocat care a dorit sa ne scoata in strada fara hartii si fara despagubiri, doar din discutii. Ce doresc eu este sa ma asigur ca primesc o hartie cu ordinul de evacuare, si cat timp am legal sa evacuez imobilul. Sa ma asigur ca nu vine a doua zi dupa ce am primit hartia pentru a ma da afara. Va multumesc
Din punctul meu de vedere, actualmente dvs. ocupati fara titlu spatiul respectiv (nemaiavand contract cu statul si noul proprietar refuzand sa va mai incheie un nou contract de inchiriere); INSA FARA O HOTARARE DE EVACUARE (definitiva) noul proprietar nu va poate evacua din casa; asa ca va mai dura (poate chiar ani!) pana la finalizarea unui astfel de proces! Va sfatuiesc sa nu evacuati locuinta fara o astfel de hotarare de evacuare!

Alte discuții în legătură

Case nationalizate utilitati Dan Sand Dan Sand Salutare Am revenit cu o problema. Este legal ca unor chiriasi dintr-o casa nationalizata sa le fie reziliate contractele de la utilitati pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare - cat dureaza procedura de evacuare a unei locuinte ocupate abuziv gusu gusu Buna ziua, Am cumparat o locuinta acum 3 ani cu drept de uzufruct viager al respectivului proprietar. Acum propietarul a decedat dar locuinta a fost ocupata ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare sau evacuare? Mihai882 Mihai882 Buna ziua, Saptamana aceasta am mostenit un apartament situat intr-o zona limitorfa a orasului, apartament ocupat abuziv de niste cetateni de etnie roma ... (vezi toată discuția)