avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare versus evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare versus evacuare

mi-a fost restituita, definitiv si irevocabil, prin instanta, casa nationalizata abuziv de la bunicii mei dupa 14 ani lungi de procese intr-o actiune in revendicare.
in prezent ma aflu in situatia in care am "in mana" hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie (procesul fiind in contradictoriu cu "chiriasii" nu cu "statul") si "chiriasii" imi tot spun ca ei nu pleaca de acolo "de buna voie".
intrebarea mea este...sunt nevoit sa deschid un nou proces pentru evacuare sau, prin punerea in executatre a hotararii de revendicare in care scrie negru pe alb ca sunt obligati sa-mi lase in deplina proprietate si posesie imobilul se rezolva totul ?
precizez ca acesti chiriasi evita orice discutie legata de un eventual contract de inchiriere...pur si simplu locuiesc in imobilul meu fara sa achite vreo chirie, indiferent de cuantumul ei. Zic deocamdata "multumesc" ca isi platesc cotele ce le revin la intretinere....
multumesc pentru orice raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 18:59, 25 Aprilie 2010
Va trebuie hotarare de evacuare.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Va trebuie hotarare de evacuare.


:hm: ce fel de hotarare de evacuare sa mai trebuiasca dupa ce instanta a dispus lasarea imobilului in proprietatea si posesia celui care a castigat actiunea in revendicare?
mergeti la executor si incepeti evacuarea, nu mai aveti nevoie de nici un fel de hotarare de evacuare
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Adica vreti sa spuneti ca daca instanta nu a dispus evacuarea prin hotarare executorul judecatoresc il poate evacua?:hm:
Parerea mea este in sensul ca nu poate fi evacuat fara ca instanta sa fi dispus in dispozitivul hotararii evacuarea.
Adica daca persoana nu vrea sa paraseasca imobilul de buna voie executorul nu il poate evacua.
art 578 si urm din Cpc
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ContSters141118, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi ce refuza parasirea locuintei brgp123 brgp123 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub ... (vezi toată discuția)
Evacuare in baza proc-verbal de punere in posesie? vrica vrica Un revendicator are P-V de Punere in Posesie poate ca in baza acestui act sa evacueze chiriasii carora li s-a comunicat de catre ICRALca li s-a incetat ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de chiriasi lucian1986 lucian1986 Buna ziua.Am cumparat o casa nationalizata care era 1/2 a mostenitorilor care si-au redobandit proprietatea si 1/2 apartinea primariei .Deoarece imobilul nu ... (vezi toată discuția)