avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare in baza Proc-Verbal de punere in posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare in baza Proc-Verbal de punere in posesie?

Un revendicator are P-V de Punere in Posesie poate ca in baza acestui act sa evacueze chiriasii carora li s-a comunicat de catre ICRALca li s-a incetat valabilitatea contractelor de inchiriere in urma cu mai bine de 5 luni?
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 06:36, 14 Mai 2008
NU! Este necesară parcurgerea procedurii prevăzute de O.U.G. nr. 40/1999. Dacă nu se încheie contract de închiriere din culpa chiriaşului, proprietarul poate introduce o acţiune de evacuare a acestora şi numai după rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii prin care s-a admis cererea de evacuare a chiriaşilor, proprietarul poate proceda la executarea silită a hotărârii, în cazul în care chiriaşii nu execută de bună-voie dispoziţiile instanţei.;)
Ca sa nu spun ca nu mi se pare tocmai legal P-V acela... adica eu te pun in posesie pe tine cu un imobil in care n-ai voie sa intri pana nu ies altii care stau acolo... =D>
Eu in locul revendicatorului m-as intoarce impotriva emitentului p-v. Sau si impotriva lor... depinde de situatia de fapt si ce anume m-ar coafa mai bine: acel imobil anume sau rapiditatea rezolvatrii unei situatii locative...
acel p-v de punere in posesie a fost emis de un execuror judecatoresc la care s-a adresat revendicatorul intrucit Primaria i-a respins notificarea pe motiv ca nu face dovada dreptului de mostenitor si de proprietate si nici dupa ce a contestat in instanta respingerea notificarii nu a avut un alt rezultat decit tot de respingere
Insa in anul 2000 se adresase instantelor art 480 C.pr.c si pe aceasta a pus-o in fata executorului care i-a emis p-v de punere in posesie
Nu stiu despre ce PV de punere înh posesie emis de executorul judecătoresc poate fi vorba?:-/:-/
Cred că ceva nu aţi înţeles bine....
Acest PV nu poate fi emis de executor! Dacă proprietarul a avut o hotărâre irevocabilă prin care instanţa a obligat chiriaşii de a lăsa în deplină proprietate şi posesie imobilul, acesta o putea pune în executare silită prin executorul judecătoresc, acesta fiind obligat a emite o somaţie prin care a dat un termen chiriaşilor de a părăsi locuinţa, în caz contrar va scoate chiriaşii afară cu ajutorul forţei publice.
Vă recomand să ne spuneţi exact cuprinsul acestui PV, pentru a discuta la subiect şi nu pe lângă...;)
Este intitulat Proces-Verbal de Punere in Posesie emitent Biroul de Executori in care se scrie ca s-au indeplinit formalitatile cerute de lege cu somatie nr... comunicata in Iunie 2007(dar care nu s-au primit)
La o data comunicata organelor de politie si primariei prezentindu-se toti mai putin primaria
In acest act sint mentionate spatiile pe care ar trebui sa le ocupe adica cele nevindute pe lg.112 cf deciziei ICSJ din 2003
In Aprilie s-a primit comunicare de la ICRAL ca incepind cu 01012008 valabilitatea contr.de inchirire a incetat Icralul nemaiavind raporturi juridice cu chiriasii
Mai este necesara actiune in instanta pentru evacuare?

Alte discuții în legătură

Contestareaunei evacuari executate si acceptate de creditor Corsin Corsin As dori o parere avizata asupra urmatoarei spete : Pe cale de sentinta definitiva si irevocabila contractul V/C lg 10 a persoanelor ce au cumparat cu rea ... (vezi toată discuția)
Cerere de lamurire sau contestatie la titlu ? ContSters40598 ContSters40598 Vreau sa lamuresc dispozitivul unei hotarari mai vechi, -2002 -pusa in executare silite, executare care din varii motive inca nu s-a finalizat. Art.281 indice ... (vezi toată discuția)
Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)