avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestareaunei evacuari executate si acceptate de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestareaunei evacuari executate si acceptate de creditor

As dori o parere avizata asupra urmatoarei spete :

Pe cale de sentinta definitiva si irevocabila contractul V/C lg 10 a persoanelor ce au cumparat cu rea credinta imobilul ce-l mostenesc de drept si ca urmare a Deciziei¨PMB si Punerii in Posesie,am intabulat drptul de proprietate si platesc impozitele aferente. Fostii proprietari lg 112, convocati de mine la Executor cf. lg 241 pentru incheierea unui contract de inchiriere nu -s-*au prezentat (una din familii) iar cealalta a afirmat ca si ea este... proprietara (?) si deci nu a acceptat sa raspunda (sa-si manifeste vointa de a inchiria) In termen legal am angajat procedura de avacuare pentru lipsa de titlu. Obtinand castig de cauza la Judecatorie, preopinentii s-au adreat cu recurs la TMB dar.....la data infatisarii nu s-au prezentat, nu au cerut amanare nu au achitat taxa de timmbru. Ca urmare tribuynalul a decis si a emis sentinta executorie de evacuare.

Prin executor judecatoresc am somat preopinentii iar acestia au informat execurtorul ca au angajat procedura de apel eu neavand nici o cunostiinta de aceasta la momentul respectiv.
Cu cateva zile dupa am primit o citatie pentru opozitie la executare pentru o data ulterioara datei la care executorul in baza titlulyui executoriu a si executata sentinta procedand la evacuare.

In aceste conditii in prezenta reprezentantului debitorilor s-a executat evacuarea, punerea in posesie, fostii proprietari ne prezentandu-se direct dar avand un reprezentantant procurat care a semnat si PV de Evacuare si de inventar al obiectelor din apartament.

In ciuda formularii unui apel la sentinta executorie a TMB, la 2 saptaùmani fostii proprietari s-au prezentat la notificarea noastra) s si-au ridicat mobilele si obiectele din apartament platindu-ne si contravaloarea executarii (5200 Ron) + cheltuieli de judecata dispuse de instanta in sarcina dansilor.
Ibn fapt dec ne aflam in posesi deplina a imobilului(apartament) dar avocata dansilor (cu stiinta dansilor ) continua procedura de intoarcere a executarii pentru motive ce mi se par puerile respectiv incercand sa-si motiveze propria turpitudine de a nu se prezenta la recursul promovat la TMB impotriva executarii deoarece nu nici clientii nici dansa nici nici mandatarul nu au pimit comunicarea de convocare in instanta (TMB) ca postasul nu are acces in imobil (fals demonstrabil) etc etc ...

Ce credeti dvs despre aceasta procedura si ce sanse poate avea o avocata (care are aerul ca-si apara propria cauza acum dat fiind caientii ei au acceptat actul evacuarii si mi-au si rambursatt taxele evaqcuarii si cheltuielile de judecata ceruta de mine si dspuse de instanta !!!! ???
*
Nu este o cerere de consultanta ci doar dorinta de a asculta si parerile dvs avizate in legatura cu acest tip de speta

Va multumesc pentru atentie :hm:
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 17:18, 3 Noiembrie 2008
Din cate am inteles, au declarat apel chiriasii, impotriva sentintei definitive si executorii de evacuare.Cred, parerea mea, ca au declarat recurs, pentru ca altfel sentinta nu ar mai fi fost definitiva si executorie decat dupa apel!
Intre timp, s-a efectuat evacuarea si s-a contestat masura executorului judecatoresc, declarandu-se recurs impotriva sentintei! Aici nu am inteles: s-a formulat cumva contestatie la executare si s-a cerut intoarcerea executarii?
Ipotetic, apelul/recursul acestor chiriasi impotriva hotararii prin care s-a dispus evacuarea acestora nu mai este fondat si ar trebui respins de catre instanta.
Intoarcerea executarii se poate cere din motive bine intemeiate cum ar fi de exemplu desfiintarea titlului executoriu de evacuare sau desfiintarea actului de proprietate asupra imobilului aflat in discutie.
Si nu stiu, pentru ca nu cunosc toate datele problemei dvs. ci doar ceea ce ati prezentat, dar mi se pare si prematur introdusa cererea de intoarcere a executarii.
Apoi, cererea de intoarcere a executarii este un alt proces?Invoca acest lucru in apelul/recursul ce se judeca in prezent?
Cate procese aveti acum pe rol?
cermak gruianu a scris:

Din cate am inteles, au declarat apel chiriasii, impotriva sentintei definitive si executorii de evacuare.Cred, parerea mea, ca au declarat recurs, pentru ca altfel sentinta nu ar mai fi fost definitiva si executorie decat dupa apel!
Intre timp, s-a efectuat evacuarea si s-a contestat masura executorului judecatoresc, declarandu-se recurs impotriva sentintei! Aici nu am inteles: s-a formulat cumva contestatie la executare si s-a cerut intoarcerea executarii?
Ipotetic, apelul/recursul acestor chiriasi impotriva hotararii prin care s-a dispus evacuarea acestora nu mai este fondat si ar trebui respins de catre instanta.
Intoarcerea executarii se poate cere din motive bine intemeiate cum ar fi de exemplu desfiintarea titlului executoriu de evacuare sau desfiintarea actului de proprietate asupra imobilului aflat in discutie.
Si nu stiu, pentru ca nu cunosc toate datele problemei dvs. ci doar ceea ce ati prezentat, dar mi se pare si prematur introdusa cererea de intoarcere a executarii.
Apoi, cererea de intoarcere a executarii este un alt proces?Invoca acest lucru in apelul/recursul ce se judeca in prezent?
Cate procese aveti acum pe rol?

Executorul vand un titlu executoriu si nici un inscris care sa suspende executarea a indeplinit hotaarea executorie. Ca dansii incearca acum sa-si justifice turpitudinea sau chiar sa fructificce falsa manevra de anu se prezenta la propriul lor recurs invocand ineptii (de ani de zile de cand ne judecam nu s-au plans odata ca nu ar fi primit actele trimise de justitie) Ce sa mai zicem a sunt cunoscuti de postas ca au cutie postala cu numele lor ca cineva ridica posta regulat si ca postasuml are s chei e de intrare la holul blocului unde sunt cutiile si pe deasupra unoaste si codul de intrare !!!

N-am sa va ma incarc si cu alte detalii caci pot scrie un roman. Cert este ca sunt proprietar, ca dansii au refuzat inchirierea, ca locuiau in casa mea fara nici un titlu, ca evacuarea s-a facut cf titlului executoriu , inaintea dezbaterii apelului la hotararea executorie definitiva, ca preopinentii au acquisat la evacuare actionand pentru eliberarea apartamentului si plata sumelor datorate (executare si plata cheltuielilor de judecata. Titlul mu d proprietate nu mai poat fi atacat iar dansii nu au nici o calitate, chiar de ar fi avand-o, nereclamand-o ! in termenul de acceptare .!

Nu vad ce ar mai putea sa prionunte o instanta superioara in fata unor fapte implinite conform legi si pana la urma acceptate prin conformare de cei a caror avocata zbiara prin salile tribunalului(n-am vazut asa ceva inca ) ca ma va scoate din casa si va intoarce decizia de evaccuare ca si cum eu am intrat cu tatarii si ototzbirul in proprietatea mea (totusi)

Va multumesc inca odata de atentie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecatar - probleme cu evacuarea Irina S. Irina S. Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii bttb63 bttb63 Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare. Debitorul formuleaza contestatie la executare in ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)