avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecatar - probleme cu evacuarea
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecatar - probleme cu evacuarea

Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte persoane, diferite de debitor. Acestea s-au legitimat si ne-a comunicat ca nu vor parasi imobilul deoarece somatia il vizeaza pe debitor. Ce trebuie sa fac in situatia aceasta?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 13:02, 3 Octombrie 2011
Solutia este extrem de simpla. Cerere de executare silita in evacuare, impotriva oricaror persoane care se afla in imobil. Executorul obtine incuviintarea executarii silite de evacuare impotriva oricaror persoane ce se afla in imobil si pune in executare cererea dvs.
Considerati ca, daca executorul judecatoresc apela la forta publica, putea face evacuarea (fara sa obtine o incuviintare in baza cererii de evacuare) chiar si impotriva..oricui se afla in imobilul adjudecat?
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
Irina S., utilizator
In practica, s-a retinut ca nu constituie infractiunea de tulburare de posesie, ocuparea fara drept a unui bun apartinand altuia daca acesta din urma nu a exercitat o posesie efectiva asupra bunului.
Prin urmare, tot pe calea dreptului comun veti reusi evacuarea acestor persoane. Desigur, puteti apela si la sprijinul organelor de politie.
Este evident ca nu poate fi vorba de tulburare de posesie, atunci cand nu ai posesia. Logica elementara.


Executorul judecatoresc nu putea face evacuarea decat impotriva proprietarilor imobilului, avand ca si titlu executoriu actul de adjudecare. Impotriva altor persoane trebuie sa ceara incuviintarea instantei. Pentru a evita un meci interminabil de ping-pong v-am dat solutia de mai sus.
Cu placere,
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita neaprobata Midala Midala Buna ziua, Am si eu o problema. Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar. In ... (vezi toată discuția)
Evacuare locatari ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii ... (vezi toată discuția)