avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare silita neaprobata
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare silita neaprobata

Buna ziua,
Am si eu o problema.

Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar.
In urma licitatiei, am facut intabulare, am acte de proprietate clare.
Am depus cerere la sectorul 2 sa se evacueze din casa persoana pentru ca acum eu sunt proprietar de drept - asa am fost sfatuit de executorul la care s-a tinut licitatia.

Raspunsul de la sectorul 2 a fost, paradoxal, desi eu am platit banii deja, am ACHITAT, am acte de proprietate clare pe casa, ca NU EXISTA MOTIVE INTEMEIATE PT EVACUARE.

Cum sa nu existe din mom ce eu am acte si am platit.
Executorul spune ca este un gest abuziv al sectorului 2 dar nu poate sa faca nimic decat sa tot trimita dosarul pana se aproba.Si ca nu este singura situatie, mai sunt dosare chiar de anul trecut.
Si mai spune ca este singurul sector unde se intampla, la celelalte se dau aprobarile asa cum trebuie.


Sunt disperat, nu stiu ce sa fac pentru ca acum am o situatie penibila.
Am dat banii, am act de proprietate dau nu pot sa intrau in casa pentru ca nu-mi aproba.

Sa intru cu fortza?

Nu stiu ce sa fac si nu inteleg de ce nu mi se face dreptate.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Midala , utilizator 13:33, 13 August 2008
Daca, in timpul executarii silite nu s-a formulat de catre debitor o contestatie la executare prin care sa se dispuna suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei, sunteti indreptatit sa formulati o actiune in evacuare, depunand actul de adjudecare, care reprezinta actul de proprietate si intabularea. In cazul in care la Judecatorie vi se respinge o astfel de cerere, atacat-o si sunt convinsa ca, in final, veti avea castig de cauza. N-ar fi rau sa va consultati si cu un avocat, nu doar cu executorul.
Conform art. 516 pct. 8 Cod de procedura civila "actul de adjudecare constituie titlu executoriu impotriva debitorului , daca imobilul se afla in posesiunea acestuia din urma".
Drept urmare, in cazul in care debitorul nu va preda de buna-voie imobilul adjudecat, Dvs. puteti cere executorului judecatoresc punerea in posesie, fara a fi nevoie sa obtineti in prealabil o sentinta de evacuare.
Totusi, este bine de stiut ca executorul judecatoresc va forma un alt dosar de executare, iar Dvs. veti fi obligat sa avansati cheltuielile de evacuare, urmand sa recuperati aceste cheltuieli de la debitor.
Multumesc pentru raspuns.

Nu stiu cum sa atac aceasta decizie pentru ca nimeni nu stie nimic.
Nu mai spun ca mi-am cam terminat resursele financiare eu luand bani cu credit pentru achitarea acestei locuinte.

la ce gen de avocat sa ma duc? Catre cine sa ma indrept?
Puteti sa-mi dati o recomandare?
Adica vreti sa spuneti ca pot sa evacuez doar cu executorul?
Asa ar fi si firesc avand in vedere ca el stie cel mai bine situatia si reprezinta autoritatea care m-a pus in posesia locuintei pe baza unei sume.
Nu stiu daca are voie - in Romania legile nu sunt asa de clare - si daca ar fi, eu am achitat deja suma respectiva pentru dosarul care s-a respins, acesti bani nu mai conteaza? trebuie sa dau altii?

Multumesc
Executorul judecatoresc va proceda la evacuarea debitorului in baza actului de adjudecare pe care l-ati primit.
Nu trebuie sa intentati un proces de evacuare, ci mergeti direct la un executor judecatoresc care are sediul in raza localitatii unde este situat imobilul pe care l-ati cumparat la licitatie.
Va rog sa verificati ca insusi in cuprinsul actului de adjudecare exista o mentiune cu privire la faptul ca acesta constituie titlu executoriu impotriva debitorului care se afla in posesia imobilului adjudecat.
Insa, asa cum v-am mai spus, executorul judecatoresc va trebui sa deschida un alt dosar, care va avea ca obiect evacuarea debitorului, iar Dvs. va trebui sa avansati cheltuielile de executare.
Desigur, aceste cheltuieli se vor recupera de catre executorul judecatoresc si le veti primi inapoi dupa evacuare.

Alte discuții în legătură

Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Eliberare imobil executat goodspirit goodspirit Buna ziua. Urmeaza sa particip la o licitatie a unui Imobil exectat de banca. In cazul in care eu castig licitatia, cum intru in posesia imobililui? ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)