avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant?

In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori judecatoresti.

Cand auzi termenul de executor judecatoresc ar trebui sa insufle incredere, insa realitatea este foarte trista pentru o tara din Uniunea Europeana a anului 2017.

Desi executorii spun ca actul de adjudecare castigare a licitatiei publice cu strigare, are titlu executoriu si final,
foarte des s-a intamplat ca cel dat afara din apartament sa depuna contestatii, foarte absurde, si sa ingreuneze foarte mult luarea in proprietate de catre noul proprietar, castigator al licitatiei publice.

Contestatii, probleme, niemni nu ajuta in mod real cand cel care trebuie sa plece de buna voie, de fapt nu pleaca nicicum de buna voie.

Executorul judecatoresc ar trebui sa il dea afara? Nu asa ar fi normal?

Cum se pot elimina totusi toata aceasta lunga lista de probleme pe care le au imobilele executate silit?

Cei dati afara nu inteleg ca pot primi luni sau ani buni dupa gratii daca vandalizeaza o proprietate care nu le apartine sub nici o forma?

Ce parere aveti?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vioricaw , utilizator 15:47, 3 August 2017
Art 854 din Cod procedură civilă stipulează:
(1) În termen de o lună de la data înscrierii provizorii în Cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi orice altă persoană interesată, după menţiunile cărţilor funciare, vor putea ataca actul de adjudecare pe cale de contestaţie la executare. Instanţa de executare poate suspenda eliberarea sau, după caz, distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a imobilului adjudecat. În cazul în care cererea de suspendare este formulată de debitor sau terţul dobanditor, acesta este obligat la plata cauțiunii în condiţiile art. 718 alin. (2).
(2) Dacă actul de adjudecare este anulat, executorul va continua urmărirea de la actul desfiinţat şi va solicita din oficiu că înscrierea provizorie prevăzută la art. 853 alin. (1) să fie radiată.
(3) Sumele consemnate se vor restitui adjudecatarului, iar calitatea acestuia de administrator-sechestru al imobilului urmărit încetează.
`
Art. 855 stipulează:
(1) Dacă nu s-a făcut contestaţie în termenul prevăzut la art. 854 alin. (1) sau dacă aceasta a fost respinsă prin hotărâre definitivă, executorul judecătoresc va hotărî din oficiu, prin încheiere definitivă, că dreptul de proprietate al adjudecatarului să fie intabulat în Cartea funciară, chiar în cazul în care adjudecatar este însuşi terţul dobânditor care avea deja dreptul înscris în Cartea funciară. În cazul în care dreptul dobândit de adjudecatar era înscris în mod provizoriu, nu se va dispune decât înscrierea provizorie.
(2) Totodată, la cererea adjudecatarului, acesta va fi pus în posesia imobilului adjudecat de către executor, cu excepţia cazului în care a fost pus anterior în posesie, potrivit art. 853 alin. (2).
(3) În cazul în care imobilul a fost vândut cu plata preţului în rate, executorul judecătoresc va hotărî, prin aceeaşi încheiere, şi înscrierea în Cartea funciară a interdicţiei de înstrăinare şi de grevare a imobilului până la plata integrală a preţului şi a dobânzii corespunzătoare.
(4) Executorul judecătoresc va preda totodată creditorului urmăritor un exemplar al actului de adjudecare, care îi va servi drept titlu executoriu împotriva cumpărătorului, dacă acesta nu plăteşte diferenţa de preţ.
`
DECI, chiar în situaţia în care contestaţia la executare a fost introdusă anterior emiterii actului de adjudecare, aceasta referindu-se la un alt act de executare decât actul de adjudecare, o eventuală admitere a acesteia (contestaţiei la executare) ar atrage după sine, radierea înscrierii provizorii şi continuarea urmăririi de la actul de executare desfiinţat.
`
Atenţie!, dacă instanţa constată titlul executoriu că nefiind cert, anulează ÎNTREAGA executare silită. Astfel, se va respinge cererea de înscriere în Cartea Funciară şi Cartea Funciară respinge notarea dreptului de proprietate.
atunci ce s-a intamplat in acele cazuri in care : unii castigatori ai licitatiilor publice cu strigare efectuata de executori, au ramas cu banii blocati si prin procese ani de zile ?
@Vioricaw, dvs nu aveti o problema de drept pentru aria de Executari silite si probabil ca nu aveti nici macar o problema reala. Ideile dvs, doar aparent tin de executare silita, pentru ca in fapt ar fi trebuit sa scrieti in Discutii diverse, fie in aria Lumea în care trăim, fie in Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple. Insistati pe o tema fara finalitate concreta.
doamna Trandafir2 nu cred ca atacurile la persoana isi au rostul aici.

Discutia este referitoare la problemele cele mai dese care se intalnesc atunci cand cumperi imobile executate silt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Eliberare imobil executat goodspirit goodspirit Buna ziua. Urmeaza sa particip la o licitatie a unui Imobil exectat de banca. In cazul in care eu castig licitatia, cum intru in posesia imobililui? ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita elenealina elenealina Buna seara, am adjudecat un apartament la licitatie publica in data de 1/04/2015, iar in data de 10 ,proprietarul a depus contestatie cerand anularea tuturor ... (vezi toată discuția)