avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Autorizare patrundere executor
Discuție deschisă în Executare silită

Autorizare patrundere executor

In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a dat solutia"
"Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Autorizează pătrunderea executorului judecătoresc în imobilul menţionat în actul de adjudecare emis în dosarul de executare al BEJ.Irevocabila."
Ce inseamna asta ? Ca executorul poate veni oricand sa faca evacuarea fostilor proprietari ? Nu era necesar sa ceara evacuarea in instanta sau acum executorul poate cere evacuarea prin ordonanta presedentiala sau evacuare simpla ? Stiam ca pana la 1 martie nu se fac evacuari, iar noi proprietari au unde sa locuiasca.
Mentionez ca imediat dupa adjudecare fostii proprietari au facut contestatie, fara a cere suspendarea executari, iar primul termen este la mijlocul lunii aprilie. Se mai poate face o alta contestatie ? Cand ?
Ce urmeaza acum ? Multumesc ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 13:05, 26 Februarie 2013
Se face evaluarea dupa ce executorul va someaza porivit legii si cu respectarea prevederii legale referitoare la neevacuarea pana la 01 martie.
Probabil ati vrut sa scrieti evacuarea si nu evaluarea. Aceea somatie cat timp prevede pentru parasirea apartamentului ? Evacuarea mai poate avea loc, daca pe rol exista o contestatie la executare (al actului de adjudecare al licitatiei) ?
Da, am vrut sa scriu evacuare, imi cer scuze. Evacuarea se face in 5 zile de la primirea somatiei, in baza actului de adjudecare care este titlu executoriu. Daca executarea nu este suspendata, contestatia nu impiedica evacuarea.
Se evacueaza toate persoanele gasite in imobil sau doar debitorii. Mentionez ca acolo isi au domiciliul si bunicii si copii minori (au sub 6 ani)? Pentru acestia (bunicii) nu trebuie cerut in instanta, evacuare separata ?
Actul de adjudecare este titlu executoriu impotriva oricui ocupa imobilul, deci evacuarea se extinde asupra tuturor persoanelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de catre executor judecatoresc Teos1 Teos1 In urma unei licitatii castigate de la o banca am obtinut ACTUL DE ADJUDECARE care constituie TITLU DE PROPRIETATE asupra unui imobil dar in care eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un titlu executoriu? puzuzu puzuzu Spuneti-mi va rog... nu ma pricep deloc. Am inteles ca pentru a-mi fi aprobata o cerere de evacuare silita (sunt proprietar adjudecatar si inscris la C.F.) a ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)