avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil revendicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil revendicat

Buna seara

Recent am primit o notificare de la Primaria Capitalei prin care suntem instiintati ca imobilul in care locuim a fost retrocedat proprietarului "de drept"
Pana acum nimic anormal, numai ca:
- decizia de retrocedare a fost emisa in luna aprilie si notificarea prin care eram instiintati a sosit in luna august.
- in notificare este precizat faptul ca "isi inceteaza efectul contractele de inchiriere cu ICRAL Foisor de la data de _____" (fara a fi treucuta data), insa in perioada scursa de la decizia de retrocedare si pana sa facut notificarea contractele de inchiriere au expirat si au fost automat reinoite. Contravtul meu de inchiriere a fost prelungit din data de 26.06.2009 iar hotararea de retrocedare este din 17.04.2009
- imobilul despre care vorbim este de fapt un ansamblu de constructii care se intinde pe doua curti, iar o parte din fostii chiriasi au cumparat imobilele pe legea 112. Am facut o schema dar nu o pot atasa aici (daca admin-ul imi poate oferi o sugestie as fi recunoscator

Este corect ceea ce s-a intamplat pana acum ? Cei care au cumparat se pare ca vor fi aparati de modificarile legii 112, insa chiriasii vor ramane la mila statului ? Ultimul contract de inchiriere este valabil pana in 2014, ramane in picioare si dupa noua sentinta ? Cui i se achita chiria in cazul in care nu se poate contacta proprietarul ?
Cel mai recent răspuns: asclepios , utilizator 23:59, 5 Septembrie 2009
Toate problemele cu care va confruntati ,aveti dreptul sa le discutati cu inspectorii Primariei Generale a Capitalei ca si initiatori ai modificarii survenite asupra statutului dvs in raport de spatiul pe care inca il folositi.
Unul dintre vecinii mei a mers sa se intereseze la ICRAL, de unde a fost trimis la DAFI unde i s-a explicat calm si cu zambetul pe buze ca nu vom ramane aici mai mult de un an si suntem sfatuiti sa ne indreptam energia spre ceva mai constructiv gen "Prima casa" sau ANL... Sincer ? Ori domnul respectiv nu cunostea legislatia ori o cunostea mult prea bine si avea oaresce interese.
Stimate asclepios, in final nu asta ar fi important, sa aveti in vedere ca acel imobil fiind retrocedat si fiind notificati de acest lucru inseamna ca trebuie sa paraseasca chiriasii locuintele numai in anul 2014, conform acelor contracte de inchiriere incheiate cu "proprietarul"! In aceasta idee va recomand sa cititi prevederile din O.U.G.nr.40/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.241/2001! Prin acest act normativ si alte acte normative conexe chiriasii sunt protejati si acolo unde nu se mai poate ca chiriasii sa mai ramana in imobil, primariile sunt obligate sa puna la dispozitia acestora locuinte sociale!
De asta aveam nevoie, baza legala dar nefiind jurist sincer mi-ar fi fost destul de greu sa gasesc ceea ce cautam. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu ... (vezi toată discuția)
Calcul chirie asclepios asclepios Buna ziua. Supun atentiei dumneavostra o mica patanie. Imobilul in care locuim a fost revendicat fostilor proprietari. Luna aceasta am fost chemati la biroul ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la primarie Tiberean Tiberean Locuiesc intr-un imobil nationalizat care nu are notificare. O parte din locatari si-au cumparat apartamentele cu ani in urma. Acum as vrea si eu sa-mi ... (vezi toată discuția)