Initial contactati personal serviciul specializat din primaria de sector care va poate pune la dispozitie informatiile necesare
Ce este asa de complicat? Consiliul local - reprezenmtantul statului in teritoriu, are incheiat cu dvs. un contract de inchiriere, iar dvs. achitati lunar c/val chiriei prevazuta in contract. Deci, mergeti acolo unde sunteti luati in evidenta (poate intre timp s-au mai schimbat denumirile institutiilor) si exprimati-va in scris dorinta de a achizitiona locuinta in care stati.
Puteti lua informatii de la vecinii dvs. care au achizitionat deja locuintele, mai orientati-va in teren, vedeti daca mai sunt vecini care sunt in aceeasi situatie cu dvs.
Vedeti ca intre timp s-au mai schimbat preturile in sensul ca au crescut, adica se vand la valoarea de piata... Acest lucru este valabil numai la noi, ”cei de jos”; nu acelasi lucru este valabil la cei care locuiesc in vilele de protocol, unde am auzit ca preturile sunt calculate dupa valoarea contabila, adica daca o vila costa in 1970, sa zicem 500.000 lei, acum o fi ajuns la 20-30 mii lei. Observati diferenta, nu? Concluzia: haideti sa devenim cu totii parlamentari!
Succes!
Am sa va explic acum de ce este complicat.
Cu cativa ani in urma casa a primit notificare de revendicare. In clipa cand a inceput procesul nu ni s-a mai perceput chirie. Plateam la Apolodor. De cand a inceput procesul nu am mai platit chirie ptr. ca astia de la Apolodor nu mai incasau chiria.
Procesul a fost pierdut iar casa nu a fost retrocedata. Casa nu mai are notificare.
Acum contractul de inchiriere este depasit....nici nu stiu cum sa-l descriu.
Nu mai am contract de inchiriere de cativa ani.
As vrea sa cumpar, dar nu stiu exact cum si ce trebuie facut.
Daca nu se poate sa cumpar macar sa stau in chirie.
Mi-e frica de o chestie. Daca merg la Primaria de sector si explic sincer situatia si ma vad dat afara? daca cineva considera asta "un pont" si imi da vant de acolo?
Problema e ca nu am mai platit chiria de cativa ani ptr ca Apolodorul nu au mai vrut sa o perceapa. Deci nici contract actual de inchiriere nu am. Am un contract de acum cativa ani.
Ce ma fac?
Da, am inteles acum complicatia, situatie pe care nu am banuit-o din mesajul initial.
Pai in aceasta situatie va aflati toti locatarii din imobil, nu numai dvs., chit ca ceilalti si-au achizitionat spatiile. Avand o situatie incerta, CL nu putea sa se erijeze in proprietar, deci nu putea sa vanda. Ei, daca ziceti ca s-a pierdut procesul, inseamna ca cineva urmeaza sa devina proprietar, doar ca, probabil ca mai sunt si alte piedici... Asa se intampla in astfel de cazuri, vechii proprietari sunt oale si ulcele, iar mostenitorii, probabil ca nu au facut dezbaterea mostenirii sau cine stie ce piedici mai au in calea devenirii ca proprietari...
Dvs. ar trebui sa stiti cu cine puteti vorbi, cat de cat, apoi v-as sfatui sa consultati un avocat pentru ca a cumpara de la cineva care nu este proprietar pe imobilul respectiv este ca si cum ati arunca cu banii pe strada... Cum v-am spus, nici ceilalti vecini nu stau mai bine, insava fi nevoie de alte procese... cred ca ar trebui sa aveti si un plan de rezerva la care sa apelati cand va fi nevoie.
Multumesc ptr. raspuns in primul rand.
Proprietarul acutual se pare ca este Primaria, dar care Primarie nici eu nu stiu. Cea de sector? sau a capitalei?
Repet, procesul cred ca a fost pierdut ptr. ca imobilul nu mai figureaza pe lista de revendicari a pmb. Asta este o speculatie de-a mea.
Vreo doi vecini au apucat sa cumpere inainte de asa zisul proces de revendicare.
Deci cred ca ei sunt in siguranta. Noi restul ne uitam la cer.
Am merge sa intrebam pe la primarii cum putem face sa cumparam, dar ne este frica sa le dam adresa ca poate vre-un functionar da pontul " apartamente libere in Bucuresti" cuiva.
Clar ca trebuie sa vorbim cu un avocat.