avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul chirie

Buna ziua. Supun atentiei dumneavostra o mica patanie. Imobilul in care locuim a fost revendicat fostilor proprietari. Luna aceasta am fost chemati la biroul executorului judecatoresc pentru incheierea unor noi contracte de inchiriere. Contractele de inchiriere au fost incheiate doar pe perioada de un an, in conditiile in care de la data punerii in posesie stiu ca mai avem dreptul la inca 5 ani. Corect sau nu ?
Al doilea aspect este cel legat de cuantumul chiriei. Din explicatiile primite aceasta a fost calculata conform prevederilor legale, avand valoarea a 15% din venitul pe familie (indiferent de spatiu)?! In contractul meu de inchiriere figurez doar eu, desi impreuna cu mine locuieste prietena mea si fiul meu. Reprezentantul proprietarilor insa a insistat ca nu imi poate calcula chiria din ceva egal cu zero si va trebui calculata din salariul concubinei mele (?!), chiar daca aceasta locuieste in mod legal in cu totul alta parte.Corect sau nu ?
Ultima problema, sper sa nu fiu offtopic total. In luna mai 2009 ICRAL Foisor a incheiat contracte de inchiriere, desi exista o sentinta prin care imobilul era retrocedat proprietarilor inca din aprilie 2009. De abia in luna august 2009 ICRAL Foisor ne instiinteaza de rezilierea contractelor. In tot acest timp ICRAL Foisor a incasat contravaloarea chiriilor chiar daca nu mai avea dreptul sa o faca. In aceste conditii pot merge sa cer restituirea sumelor aferente perioadei aprilie 2009-august 2009?
Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru lungimea postarii

Alte discuții în legătură

Imobil revendicat asclepios asclepios Buna seara Recent am primit o notificare de la Primaria Capitalei prin care suntem instiintati ca imobilul in care locuim a fost retrocedat proprietarului ... (vezi toată discuția)
Cuiul lui pepelea silviuz silviuz Locuiesc intr-un ap cu 4 camere. In \\"epoca de aur\\", cand apartamentul apartinea ICRAL-ulu, o camera a fost atribuita unei chiriase. Dupa \\"evenimentele ... (vezi toată discuția)
Pericol de evacuare din casa nationalizata. loredana_hutanu loredana_hutanu Buna ziua,locuiesc cu prietenul meu intr-o casa nationalizata undeva in centrul capitalei,impreuna cu familia lui.In luna august a anului 2013 va expira ... (vezi toată discuția)