avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac?

Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu acte de proprietate asupra apartamentului si sa solicite evacuarea . In schimbul evacuarii, chiriasului i s-a oferit suma de 5000 de euro.Mentionez ca persoana care locuieste cu chirie nu a vazut niciun act de la presuposul propietar.Ce poate face? Este legala aceasta evacuare? Nu ar trebui sa i se acorde o locuinta de catre stat? Nu -mi vine sa cred ca este asa usor ca dupa 54 de ani ,un om sa ramana in strada.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 17:39, 2 Iulie 2009
grace_r a scris:

Multumesc pentru sfaturi si comentarii.
Orice alta parare mai aveti mi-ar putea aduce lamuriri in plus?

De exemplu de ce nu credeti ca se obtine evacuarea prin ordonanata presedintiala daca exista deja un act de proprietate?
Cum se interpreteaza faptul ca imobilul a fost alocat acelui procent de 50% care nu ar fi fost al statului, totusi chiriasii au avut contract cu Rial? Mai putem apela la protectia chiriasilor in baza OUG 40/1999?
Cum ar trebui sa punem problema pentru a plusa de la 500 de euro cat a oferit proprietarul unei familii la 5000 de euro?
Multumesc pentru pareri!
Da, atata vreme cat O.U.G.nr.40/1999 este in vigoare isi produce efectele juridice cu privire la protectia chiriasilor! Lamuririle reies foarte clar din actul normativ citat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil revendicat asclepios asclepios Buna seara Recent am primit o notificare de la Primaria Capitalei prin care suntem instiintati ca imobilul in care locuim a fost retrocedat proprietarului ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)
Evacuare abuziva din locuinta piticaalina piticaalina Buna ziua,scriu acest mesaj pentru a afla daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:in anul 1983 parintii mei s-au mutat in Bv din alt oras,au stat in ... (vezi toată discuția)