avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate Marc M

Activitate Marc M

Răspuns la discuția admitere inm 2010
m13d a scris:

Andrei pentru mine norocul isi are loc doar la loz in plic si 6 din 49, la INM noroc inseamna sa te duci fara sa sti nimic, sa iei direc grila de raspuns si fara sa citesti intrebarile sa imbulinezi la intr. 1 o bulina la 2 doua si asa mai departe duapa cum iti suna mai bine, sa iesi din clasa si sa verifici raspunsurile si stupoare ai luat examenul cu 75 de puncte, atunci da ai avut noroc, ti-au iesit 75 din 100 ai sanse la premiul cel mare. Si daca vrei pot sa ma desfasor cu exemple similare, ruleta, pocker, dar INM nu aici unde nu-i stiinta nu exista noroc.
Nu zic ca nu se pot avea emotii, sau oboseala sau diversi factori, insa in acest domeniu este absolut normal sa iti fie testata coectitudinea deciziilor impreuna cu factorii respectivi, sau crezi ca un procuror sau judecator se gandeste cu pixul in mana, sa il imbulinez sa nu il imbulinez pe acuzat, stai sa mai dorm 2 h si dupa ma hotarasc...???
m13d, cand o sa incepi sa te apropii de cele 70 de grile, cand o sa pici 2-3 ani cu 67-68 de grile, o sa intelegi si factorul "noroc" despre care se vorbeste aici. Iti trebuie un pic de noroc.
aNdreiD a scris:

Eu sunt pregatit si am curajul sa o spun. Cum as putea sa zic ca nu sunt? Si sa stii ca iti trebuie si noroc. Daca nu ai noroc poti sa inveti pana la pastele cailor. Iti spun din experienta. Nu e nicio diferenta de pregatire intre unul cu 65- si cel cu 70-74(doar de punctaj) si aici putem sa discutam pana la examenul urmator. Diferenta exista la cei care s-au apropiat de 80 si peste. Acolo jos palaria.
De acord cu tine
Nu sunt de acord. Multi au picat din cauza ca s-a exagerat. Uita-te pe prima pagina a site-ului INM sa vezi ce scop declara ei ca au: formarea. Formarea nu inseamna slefuire, doar o include.

Sigur, nu e un examen de licenta unde trebuie sa existe grile de dificultate medie si cateva foarte grele ca sa faca o departajare cat de cat, ca nu poate lua toata lumea 10. Nu e un examen de licenta, dar nici o olimpiada.
aNdreiD a scris:

Deja se ajunge in alta parte cu comentariile. Examenul a fost greu, nu imposibil. Am citit ca cineva a facut 71 si a citit 8-10 ore pe zi timp de un an. Exagerat! Macar nu mai spune asta sa-i mai faci si pe altii sa faca ca tine. In ultimele luni trebuie tras tare si nu poti sa ai garantia ca intri. Spre exemplu eu am facut 66 dar am gresit destule din neatentie. La p penala am gresit din cauza faptului ca am facut-o ultima si deja eram destul de obosit si intrebarile erau destul de incurcate si poate m-au descurajat. Nu trebuie acum nici sa ne facem martiri. Nu am reusit sa facem 70 si atat. Au fost destul de grele in comparatie cu alti ani dar nu imposibile. Pt cei care dau la anul: daca vreti sa nu mai aveti viata invatati 8-10 ore pe zi si poate cu noroc luati 71 :)). Pentru ceilalti: puteti sa invatati in ultimele 4 luni. Bafta!

Nu e vorba de martiri aici. E vorba de o mare bataie de joc. Daca la admitere se da jurisprudenta, ce rol mai are INM-ul? Sa te invete comunitar si CEDO? Cand intri trebuie sa stapanesti materia. In INM ei trebuie sa te invete s-o aplici in practica. Eu asa vad treburile. Nu-mi cere sa fiu judecator cand intru, ca dupa doi ani sa ies tot judecator, numa cu nervii mai intinsi decat cand am intrat.
ayahuasca a scris:

Marc M a scris:

Salut. Am luat 65 si nu stiu cum. Nu am fost sigur pe nimic. Nu stiam de unde sa le iau. Au dat jurisprudenta ICCJ. Mi se pare de prost gust sa dai jurisprudenta la un concurs unde se presupune ca mai mult de jumatate dintre candidati sunt proaspeti absolventi de facultate. Noi ii credem de cuvant pe marii penalistii ai acestui Bucuresti ca sunt buni, dar nu cu noi trebuie sa-si arate muschii. Sincer, vreau sa intru la INM ca sa invat, nu ca sa fiu deja invatat. Ca sa intri ar trebui sa stii foarte bine teoria si s-o fi inteles, iar restul ar trebui sa te invete ei, sa te perfectioneze. Mai triaza la interviu, nu e nevoie sa-si bata joc de noi in felul asta. Concursul asta seamana cu o olimpiada de drept deja si nu cred ca este normal. Acest INM exista acum doar pentru justificarea unor fonduri Phare si atat. Scot la concurs 200 de locuri - multe - ca nimeni sa nu le poata reprosa ceva: am scos locuri, da daca nu sunt in stare. Cred ca Andra are dreptate, au vrut sa-si faca munca mai usoara. E trist, nu pentru ca eu nu am reusit, ci pentru ca sunt oameni mult mai buni decat mine, oameni inteligenti care nu au reusit, motivul fiind bataia de joc.

teoria o inveti in facultate
la inm ar trebui sa se faca numai practica
la examenul de admitere ar trebui mai multa jurisprudenta
si cred ca ar trebui sa se ceara vechime inainte sa dai la inm
si ar trebui ca bursa de auditor sa fie la nivelul salariului unui magistrat cu vechime minima

Jurisprudenta la admitere??? Pe ce lume traiesti?
Salariu de magistrat pentru auditori??? Adica iei salariu de magistrat si nu produci nimic? N-o sa vezi asa ceva.
Si daca intram, postam aceleasi comentarii. Este inadmisibil ceea ce se intampla.
Mai am ceva de spus. Concursul pe post este inca ok. Nu e usor, dar pentru cine isi da interesul e ok. Insa nimic nu-i va impiedica sa-l transforme curand intr-o mizerie. Foarte curand se va inchide si acea poarta. Cred ca ar trebui trasi un pic de maneca de cei care au acest drept de a-i trage de maneca.
Salut. Am luat 65 si nu stiu cum. Nu am fost sigur pe nimic. Nu stiam de unde sa le iau. Au dat jurisprudenta ICCJ. Mi se pare de prost gust sa dai jurisprudenta la un concurs unde se presupune ca mai mult de jumatate dintre candidati sunt proaspeti absolventi de facultate. Noi ii credem de cuvant pe marii penalistii ai acestui Bucuresti ca sunt buni, dar nu cu noi trebuie sa-si arate muschii. Sincer, vreau sa intru la INM ca sa invat, nu ca sa fiu deja invatat. Ca sa intri ar trebui sa stii foarte bine teoria si s-o fi inteles, iar restul ar trebui sa te invete ei, sa te perfectioneze. Mai triaza la interviu, nu e nevoie sa-si bata joc de noi in felul asta. Concursul asta seamana cu o olimpiada de drept deja si nu cred ca este normal. Acest INM exista acum doar pentru justificarea unor fonduri Phare si atat. Scot la concurs 200 de locuri - multe - ca nimeni sa nu le poata reprosa ceva: am scos locuri, da daca nu sunt in stare. Cred ca Andra are dreptate, au vrut sa-si faca munca mai usoara. E trist, nu pentru ca eu nu am reusit, ci pentru ca sunt oameni mult mai buni decat mine, oameni inteligenti care nu au reusit, motivul fiind bataia de joc.