avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate danaetm07

Activitate danaetm07

Buna seara,

in urma cu cateva luni am primit prin posta un Proces Verbal de Constatare a Contraventiei ca urmare a faptului ca in data de 09.11.2014 as fi circulat fara rovinieta intr-o localitate. La data respectiva stiu sigur ca nu am circulat cu masina niciunde, cu atat mai putin in localitatea respectiva; imi amintesc foarte clar acest lucru deoarece in dimineata zilei urmatoare m-am internat in spital in vederea efectuarii unei operatii.
Am facut plangere la judecatorie pentru anularea PVCC. Am primit raspuns ca trebuie achitata o taxa de timbru de 20 lei. Am achitat taxa de timbru dar nu am depus-o la dosar. Niciunde in adresa prin care ni se comunica ca trebuie achitata taxa de timbru nu se preciza si ca trebuie sa depunem chitanta la dosar.
Ca urmare Judecatoria a anulat plangerea facuta.
Ce mai pot face in aceste conditii? Nu am nici o intentie sa achit o amenda pentru ceva ce nu am facut. Niciunde in PVCC nu este specificata marca autoturismului, se spune doar autoturismul cu nr.... si eu cred ca este pur si simplu o eroare a persoanei care a transcris numarul de masina de pe inregistrarea video.CNADNR nu a atasat la PVCC nici o poza cu autoturismul. Cum pot intra in posesia pozei cu flagrantul sau cum sa denumesc faza respectiva si ce pot face acum sa obtin anularea PVCC.
Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Am un prieten care are in acelasi timp calitatea de salariat, pensionar si PFA.
Pe PFA a obtinut venituri in 2008 si 2009. Din 2010 nu a mai reusit sa obtina nici o lucrare si este tot pe pierdere. El nu a stiut ca trebuie platita contributia de sanatate si pe veniturile realizate in calitate de PFA, platind contributia la sanatate pe celelalte 2 venituri: pensie si salar.
In februarie a primit de la Administratia Finantelor Publice un titlu executoriu si somatie de plata pentru contributia la sanatate aferenta veniturilor obtinute ca PFA. In cele 2 acte este trecuta o suma reprezentand contributia la asigurari de sanatate fara detalierea perioadei la care se refera, mod de calcul, daca cuprinde si majorari de intarziere. Cei de la Casa de Asigurari de Sanatate i-au spus sa faca cerere scrisa urmand ca ei sa-i comunice in termen de 5 zile componenta sumei somate.

Intrebarea mea este: se poate contesta ceva in termenul prevazut de 15 zile pe motiv de necomunicare a datoriilor? Mai exact se poate de exemplu contesta plata majorarilor de intarziere (penalitati)? Si daca da, care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc