avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate dan.parnavel

Activitate dan.parnavel

sora mea se afla in germania cu sotul ei si au un copil de 4 luni. ea beneficiaza acolo de ajutor de mama dar banii intra in contul sotului ei si la ea nu ajung. dar ce este mai grav este ca este agresata fizic si verbal continuu si nu stiu ce putem face sa poata reveni cu copilul in tara.ea este farte speriata si nu are curaj sa mearga acolo la politie, mai ales ca nici nu vorbeste germana.Va rog ajutati-ma cu un sfat
Răspuns la discuția neplata salariala
atunci mi-am pus semnul de intrbare daca nu cumva au facut un act aditional si l-au semnat ei in locul meu. eu stiu ca nu este legal, voi vedea cand primesc cartea de munca daca este operat acest act. din pacate nu pot ajunge prea repede la ITM fiind in oradea iar eu in bucuresti.
doar ca prin martie mi s-a cerut sa semnez un act de reducere al salariului si aparea de trebuie facuta micsorarea de la un salariu mult mai mic decat cel din contractul semnat de mine si inregistrat la unul si mai mic. normal am refuzat sa-l semnez.
am carte de munca , este si contract semnat demine si inregistrat la ITM, doar ca eu nu am copie dupa contract
buna ziua. am incheiat activitatea la o SC, si nu mi s-a mai platit salariul pe ultima luna de lucru si nici concediul pe anul in curs. mentionez ca am in cheiat activitatea in luna iunie. o alata problema este acea ca in luna octombrie a anului trecut mi-au taiat 40% din salariu fara sa ma anunte iar eu nu am semnat nici un act de micsorare a salariului. mi s-a spus atunci ca societatea are probleme financiare si ca salariul va reveni la normal dupa 2 luni, dar nici pana la demisia mea nu s-a intamplat acest lucru. intrebarea mea este daca pot sa recuperez aceste pierderi , societatea declarandu-si intre timp insolventa de plata. daca eu nu am copie dupa contractul de munca pot intreprinde ceva?
va multumesc!