avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariala

buna ziua. am incheiat activitatea la o SC, si nu mi s-a mai platit salariul pe ultima luna de lucru si nici concediul pe anul in curs. mentionez ca am in cheiat activitatea in luna iunie. o alata problema este acea ca in luna octombrie a anului trecut mi-au taiat 40% din salariu fara sa ma anunte iar eu nu am semnat nici un act de micsorare a salariului. mi s-a spus atunci ca societatea are probleme financiare si ca salariul va reveni la normal dupa 2 luni, dar nici pana la demisia mea nu s-a intamplat acest lucru. intrebarea mea este daca pot sa recuperez aceste pierderi , societatea declarandu-si intre timp insolventa de plata. daca eu nu am copie dupa contractul de munca pot intreprinde ceva?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dan.parnavel , utilizator 18:02, 27 August 2010
da, reclamati la ITM si inscrieti-va la masa credala cu salariile neplatite si drepturile pe CO
Sa inteleg ca nu ati fost angajata cu carte de munca? E un pic mai complicat daca asa stau lucrurile. Daca stiti ca societatea e in insolventa, interesativa de cine ii este numit lichidatoir si luati legatura cu el . Daca aveti orice fel de inscrisuri cu care puteti dovedi ca ati lucrat la acea societate faceti o cerere de chemare in judecata la tribunal si o sesizare la itm.
Daca firma se afla deja in insolventa, luati legatura cu sdministratorul judiciar, sau eventual cu lichidatorul.
Acesta este obligat sa va inscrie la masa credala cu creanta salariala.
De retinut ca din acest moment ITM-ul nu mai are nici o putere, ci numai instanta prin judecatorul sindic.
am carte de munca , este si contract semnat demine si inregistrat la ITM, doar ca eu nu am copie dupa contract
doar ca prin martie mi s-a cerut sa semnez un act de reducere al salariului si aparea de trebuie facuta micsorarea de la un salariu mult mai mic decat cel din contractul semnat de mine si inregistrat la unul si mai mic. normal am refuzat sa-l semnez.

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu de la firma aflata in insolventa MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Am lucrat 17 ani pentru o editura, din care 15 cu carte de munca si 2 cu contract de drepturi de autor (specific ca practic am lucrat in aceleasi ... (vezi toată discuția)
Angajat disponibilizat angajator in faliment zoi zoi Buna ziua, Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii ... (vezi toată discuția)
Lichidare lovdreams lovdreams Buna ziua.Am lucrat la o firma de mobila mai multi ani.De anu trecut (primavara) m-i s-au dat salariile doar prin reclamatii la ITM sau chemare in instanta.In ... (vezi toată discuția)