avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat disponibilizat angajator in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat disponibilizat angajator in faliment

Buna ziua,

Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii compensatorii si de plata concediului neefectuat?Cei disponibilizati in perioada insolventei au avut dreptul la doua salarii compensatorii si la plata concediului.Se modifica ceva in faliment?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: zoi , utilizator 14:07, 23 Aprilie 2009
Nu cunosc ce inseamna pentru d-voastra. "intrata in faliment".
Daca insa este deschisa procedura de faliment si au incetat raporturile de munca intre d-voastra si angajator, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.85/2006, privind procedura de insolventa, in situatia in care se intra in procedura de lichidare se achita in primul rand toate drepturile salariale ale angajatilor(salarii, concediu de odihna neefectuat, compensatiile banesti), apoi se achita ceilalti creditori.
in acest moment firma este in insolventa, peste o luna din cate stiu se declara falimentul.Angajatii care au fost disponibilizati pana acum , primesc 2 salarii compensatorii plus concediu neefectuat .Vreau sa stiu daca angajatii care vor fi disponibilizati dupa acea data (a falimentului) vor beneficia de aceleasi drepturi salariale sau daca se vor face modificari.
Si cei care vor fi disponibilizati ca efect al lichidarii firmei vor primi aceleasi drepturi ca si celilalti salariati deja disponibilizati.
1. Si salariatii disponibilizati de acum incolo au aceleasi drepturi conferite de lege.
2. Luati legatura cu lichidatorul judiciar numit prin hotarare judecatoreasca. Acesta se va ocupa de rezolvarea problemelor firmei in locul fostului administrator.
3. In acest caz datoriile banesti catre fostii slariati se platesc inaintea celorlalte datorii ale firmei.
Va rog sa-mi spuneti in ce lege este specificat acest lucru.Va intreb pentru ca administratorul juridic si cel special, sustin ca de la data la care se declara falimentul, angajatii care vor fi disponibilizati, nu vor beneficia de salarii compensatorii.

Alte discuții în legătură

Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii nicusor69 nicusor69 buna ziua.am fost in insolventa ,faliment la o firma care am fost angajat,de 6 luni cum pot recupera salariile.cu respect va multumesc. =D> [Mesaj editat - ... (vezi toată discuția)