Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii compensatorii si de plata concediului neefectuat?Cei disponibilizati in perioada insolventei au avut dreptul la doua salarii compensatorii si la plata concediului.Se modifica ceva in faliment?
Nu cunosc ce inseamna pentru d-voastra. "intrata in faliment".
Daca insa este deschisa procedura de faliment si au incetat raporturile de munca intre d-voastra si angajator, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.85/2006, privind procedura de insolventa, in situatia in care se intra in procedura de lichidare se achita in primul rand toate drepturile salariale ale angajatilor(salarii, concediu de odihna neefectuat, compensatiile banesti), apoi se achita ceilalti creditori.
in acest moment firma este in insolventa, peste o luna din cate stiu se declara falimentul.Angajatii care au fost disponibilizati pana acum , primesc 2 salarii compensatorii plus concediu neefectuat .Vreau sa stiu daca angajatii care vor fi disponibilizati dupa acea data (a falimentului) vor beneficia de aceleasi drepturi salariale sau daca se vor face modificari.
1. Si salariatii disponibilizati de acum incolo au aceleasi drepturi conferite de lege.
2. Luati legatura cu lichidatorul judiciar numit prin hotarare judecatoreasca. Acesta se va ocupa de rezolvarea problemelor firmei in locul fostului administrator.
3. In acest caz datoriile banesti catre fostii slariati se platesc inaintea celorlalte datorii ale firmei.
Va rog sa-mi spuneti in ce lege este specificat acest lucru.Va intreb pentru ca administratorul juridic si cel special, sustin ca de la data la care se declara falimentul, angajatii care vor fi disponibilizati, nu vor beneficia de salarii compensatorii.
Recuperare salarii
nicusor69
buna ziua.am fost in insolventa ,faliment la o firma care am fost angajat,de 6 luni cum pot recupera salariile.cu respect va multumesc.
=D>
[Mesaj editat - ... (vezi toată discuția)