avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am nevoie de ajutor.
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am nevoie de ajutor.

Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii compensatorii?.
Urmeaza ca in zilele urmatoare sa fiu disponibilizat ( Am fost anunta de catre condure ) as dorii sa stiu pentru disponibilizare nu erau necesare niste criterii care sa ne fii fost aduse la cunostinta verbal sau scris, deoarece disponibilizarea sa facut aleatoriu si cred ca eram una dintre persoanele care nu trebuia sa fie disponibilizata in momentul de fata.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: quickpet , utilizator 16:30, 31 Iulie 2009
Daca societatea este declarara instare de insolventa si s-a deschis procedura de faliment, atunci veti primi salariul compensator, salariile restante etc.
Nu este cazul unei selectii a salariatilor concediati daca firma se dizolva si se lichideaza.
Sper ca intre angajati si cconducere sa fie semnat un contract colectiv de munca si in care sa fie stipulate drepturile angajatiilor.In cazul intrarii societatii in procedura de insolventa vezi L.85/2006 cu ultimele modificari)conducerea nu prea avea ce sa anunte si ce selectie sa faca pentru ca lichidatorul juduciar desemnat de instanta va fi cel ce va prelua administrarea societatii,el va dispune de lichiditatile soc.,de bunurile mobile sau imobile de tot patrimoniul .
Angajatii au prioritate la incasarea salariilor restante la platile compensatorii in cuantumul stipulat in contractul colectiv de munca asta daca societatea mai are ceva in patrimoniu.Daca totusi nu se respecta respecta ordinea pentru ca sigur societatea are creditori trebuie sa va inscrieti la masa credala.-Trebuie sa luati legatura cu lichidatorul judiciar.
1.Aveti dreptul la salarii compensatorii daca acestea sunt mentionate in CCM
2. Prin derogare de la legea 53 Codul muncii , după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului
concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare.
3. Nu trebuie sa va inscrieti la masa credala , este oligatia administratorului judiciar/lichidatorului sa o faca
Fi optimist. Cred ca ai avut noroc in comparatie cu cei care raman si vor avea aceiasi soarta peste putin timp dar cu ajutor de somaj mai mic!
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
quickpet, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit in insolventa disponibilizatoltchim disponibilizatoltchim Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea ... (vezi toată discuția)
Insolvabilitate concedieri andreea_casaru andreea_casaru Buna, Am fost disponibilizata in baza legii 85/2006,care se refera la disponibilizari in caz de insolventa(se acorda un preaviz de 15 zile lucratoare ,fara ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante salariale sorsil sorsil Acum o luna am fost disponibilizat. Ulterior, societatea a intrat in procedura de insolventa.In acest caz,cum pot sa-mi recuperez restantele salariale pe ... (vezi toată discuția)