avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate Ale93

Activitate Ale93

Răspuns la discuția Imputernicire
Si mai ceva cererea trebuie facuta neaparat de mama ?
Prima data trebuie sa merg la primaria de domciliu al mamei mele pt a plati acea taxa de timbru judiciar apoi la judecatorie sa fac cererea ?
Faptul ca fac cerere pentru mentiunea " si irevocabila" ma va costa ?
adutescu a scris:

E definitiva daca nu a mai facut nimeni apel. Are si o stampiluta pe care scrie "si irevocabila"?
Daca nu, trebuie sa mergeti la judecatorie sa faceti cerere pt mentiunea "si irevocabila". Apoi nu veti mai avea nevoie de procura din partea tatalui sa plecati din tara.

Daca nu e si irevocabila imi trebuie aceea procura ? Si daca imi trebuie cam cat dureaza sa o obtii?
Margareta Stanciu a scris:

Depinde cand a fost pronuntata si daca a fost atacata de una dintre partile din proces.Mama dvs. poate verifica acest lucru la judecatoria unde s-a judecat procesul.

Pe sentinta mai scria ca in decurs a 15 zile se poate face apel , dar stiu ca nu a mai existat nici un proces dupa . Acela a fost singurul , mama nu a primit nici o citatie in 15 ani de cand a divortat. tot de atunci nu mi-am mai vazut tatal , si nici nu am primit vreo pensie alimentara . In acest caz se poate ca aceasta sa fie sentinta definitva ?
Discuție Imputernicire
buna , am 17 ani si in noiembrie vreau sa plec din tara , Poate va rog cineva sa imi spuna de ce acte am nevoie pentru a face o imputernicire . Mentionez ca parintii mei sunt divortati . Pe sentinta de divort scrie ca eu am fost lasata mamei spre crestere shi educare . Am nevoie sa stiu dc aceasta este o sentinta definitiva . Multumesc