avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire

buna , am 17 ani si in noiembrie vreau sa plec din tara , Poate va rog cineva sa imi spuna de ce acte am nevoie pentru a face o imputernicire . Mentionez ca parintii mei sunt divortati . Pe sentinta de divort scrie ca eu am fost lasata mamei spre crestere shi educare . Am nevoie sa stiu dc aceasta este o sentinta definitiva . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ale93 , utilizator 12:00, 28 August 2010
Depinde cand a fost pronuntata si daca a fost atacata de una dintre partile din proces.Mama dvs. poate verifica acest lucru la judecatoria unde s-a judecat procesul.
hotararea de incredintare trebuie sa fie definitiva si irevocabila, altfel si tatal va trebui sa semneze o procura
mama va da o declaratie notariala cum ca e de acord ca fiica ei, ce-o are in incredintare prin hot nr, sa calatoreasca cu persoana x in cutare parte in perioada de..
iesiti cu pasaport sau ci,cu hotararea judec in original, iar persoanei cu care calatoriti ii va fi necesar un cazier judiciar
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
gi-jane2, moderator
Imputernicirea se va face la notar.
Daca hotararea a ramas definitiva si irevocabila aflati la arhiva
judecatoriei unde s-a judecat procesul de divort.
Margareta Stanciu a scris:

Depinde cand a fost pronuntata si daca a fost atacata de una dintre partile din proces.Mama dvs. poate verifica acest lucru la judecatoria unde s-a judecat procesul.

Pe sentinta mai scria ca in decurs a 15 zile se poate face apel , dar stiu ca nu a mai existat nici un proces dupa . Acela a fost singurul , mama nu a primit nici o citatie in 15 ani de cand a divortat. tot de atunci nu mi-am mai vazut tatal , si nici nu am primit vreo pensie alimentara . In acest caz se poate ca aceasta sa fie sentinta definitva ?
E definitiva daca nu a mai facut nimeni apel. Are si o stampiluta pe care scrie "si irevocabila"?
Daca nu, trebuie sa mergeti la judecatorie sa faceti cerere pt mentiunea "si irevocabila". Apoi nu veti mai avea nevoie de procura din partea tatalui sa plecati din tara.

Si pt pensie alimentara dati-l in judecata. Puteti recupera banii pt ultimii 3 ani. Succes!

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort cu apostila de la haga blonda de la drept blonda de la drept buna ziua, Mama mi-a cerut sa ii trimit (in spania) hotararea ei de divort ,cu apostila de la Haga, as dori sa stiu cat ma costa si daca pot eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Schimbare c.i. persoana divortata, sentinta fara stampila ''definitiva si irevocabila'' dj_alex dj_alex salut am si eu urmatoarea problema , mama este plecata in Italia si astazi ii expira C.I mi-a trimis o procura speciala prin care ma imputerniceste pe ... (vezi toată discuția)
Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)