avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare de divort cu Apostila de la Haga
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare de divort cu Apostila de la Haga

buna ziua,
Mama mi-a cerut sa ii trimit (in spania) hotararea ei de divort ,cu apostila de la Haga, as dori sa stiu cat ma costa si daca pot eu in calitate de fiu sa ii fac rost de acest act, si mai ales de unde?
Ultima hartie primita de mine acasa , are denumirea de decizie civila (in care se respinge apelul, e datata sept.2011, si de atunci nu s-a mai continuat procesul) .... sa fie asta hotararea definitiva, pe care trebuie sa o stampilez?
mentionez ca nici tatal meu nu locuieste in romania
va multumesc enorm anticipat
Cel mai recent răspuns: blonda de la drept , utilizator 14:37, 8 Iunie 2012
Daca nu aveti sentinta de divort de la Judecatorie, va trebui mai intai sa solicitati legalizarea Deciziei Tribunalului prin care s-a respins apelul si impreuna cu aceasta va trebui a formulati o cerere catre Judecatoria unde s-a solutionat divortul si sa solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe sentinta de divort. Atasati la cerere taxa de timbru de cat 1 leu pntru fiecare pagina de pe sentinta + 2 lei legalizarea si timbru judiciar de 0.30 lei
si pot solicita eu un calitate de fiu acest document? citisem pe internet ca pot solicita acte doar partile din proces
Dumneavoastra personal nu puteti sa solicitati legalizarea, decat daca aveti o procura din partea mamei
Florea Ana-Maria a scris:

Daca nu aveti sentinta de divort de la Judecatorie, va trebui mai intai sa solicitati legalizarea Deciziei Tribunalului prin care s-a respins apelul si impreuna cu aceasta va trebui a formulati o cerere catre Judecatoria unde s-a solutionat divortul si sa solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe sentinta de divort. Atasati la cerere taxa de timbru de cat 1 leu pntru fiecare pagina de pe sentinta + 2 lei legalizarea si timbru judiciar de 0.30 lei

Mi se pare cam incurcata calea aleasa de dvs.
Eu as face altfel: cu nr. de dosar luat de pe decizie, se poate cere judecatoriei, copie de pe sentinta si decizie, in snur, cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Pentru rezolvarea completa a problemei veti mai avea nevoie de supralegalizarea hotararii si apoi aplicarea apostilei.

Pentru a putea parcurge aceste etape, veti avea nevoie de procura autentica sau de angajarea unui avocat.

va multumesc, ii voi cere mamei sa imi faca procura

Alte discuții în legătură

Cum sa formulez corect o imputernicire stelav stelav Buna ziua, Imi poate da cineva un sfat, cum trebuie sa formulez CORECT o imputernicire (procura) unei persoane, pentru a ridica de la arhiva judecatoriei o ... (vezi toată discuția)
Apostila pe certificatul de nastere lotuss lotuss Poate cere mama mea la tribunal sa fie pusa apostila pe certificatul meu de nastere,eu fiind plecata din tara? Daca da,ce documente sunt necesare alaturi de ... (vezi toată discuția)
Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ? iolanda76ada iolanda76ada Buna seara ! Am urmatoarea problema : Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila emisa in 2003 si legalizata in acelasi an. Pentru dosarul de ... (vezi toată discuția)